Torsdag 13 Maj
Stockholm

DIF-stjärnan vårdas på sjukhus - fick en stroke

Ekman kommer inte kunna spela hockey på ett bra tag.
1 av 3
Ekman kommer inte kunna spela hockey på ett bra tag. Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Stjärnan fick köras till sjukhus under måndagen.
2 av 3
Stjärnan fick köras till sjukhus under måndagen. Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
3 av 3

Nils Ekman har drabbats av en stroke. Stjärnan vårdas nu på sjukhus och kommer att bli borta från hockeyn i minst tre månader.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nils Ekman:

Född: 11 mars 1976 i Stockholm

Då: Han har spelat i en rad olika klubbar i karriären. Bland annat i lag som Tampa Bay Lightning, San Jose Sharks och Pittsburgh Penguins och Espoo Blues.

Nu: Kommer inte att kunna spela mer hockey på minst tre månader efter den allvarliga sjukdomen.

STOCKHOLM. Nils Ekman finns inte med när Djurgården i kväll spelar mot Södertälje. 34-åringen vaknade på måndagen med huvudvärk, domningar i ena kroppshalvan och balansstörningar.

"Han insåg direkt att det inte stod rätt till och fördes i ambulans till sjukhus. Där genomfördes en rad olika undersökningar och en skallröntgen visade en förändring i ett blodkärl, vilket i sin tur påverkat den neurologiska funktionen", skriver Djurgården på sin hemsida.

- Vi kallar det för stroke. Principen är att ett dåligt blodflöde upp till hjärnan får neurologiska symptom, säger Djurgårdens lagläkare Bengt Gustavsson till Radiosporten.

Hur illa är det med honom?

- Nisse har varit vid medvetande hela tiden och jag har haft kontakt med honom både igår och idag. Han känner fortfarande av domningar i ena sidan, har dubbelseende och lite stört tal men i övrigt är han hyfsat okej, säger Gustavsson och fortsätter:

– Mycket avgörs de närmaste dygnen vilken förmåga hjärnan har att komma tillbaka.

Den förre Pittsburg-spelaren kommer att bli borta i minst tre månader.

- Den neurolog som jag har pratat med säger att det är inte tänkbart att han spelar hockey på i alla fall tre månader, säger läkaren.

Nyheter24:s DIF-bloggare Rebecca Dahl hoppas att resten av laget spelar för sin lagkamrat i kväll.

"Jag hoppas att Nisse blir frisk så fort som möjligt och får komma hem till sin familj. Resten av djurgårdarna får spela för honom i kväll", skriver hon på sin blogg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela