Onsdag 23 Jun
Stockholm

Här studsar Luleå tillbaka

1 av 2
2 av 2

Två raka förluster. Men i kväll segrade Luleå över Frölunda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Formkurvan har pekat nedåt den senaste tiden för Luleå. Men länge såg det ut som om att Luleå skulle få ro hem alla tre poäng - tills de tappade allting.

Det var just bortaspelarna som inledde piggast och som skapade mest framåt. Det var därför inte heller särskilt konstigt att det var Luleå som satte matchen första mål genom Karl Fabricius.

Det skulle inte heller dröja särskilt länge innan gästernas andra mål skulle komma. Ett virrigt Frölunda-försvar släppte enkelt igenom Pär Arlbrandt, som retfult lurar bort alla och sätter pucken i öppen bur.

Frölunda skulle dock komma tillbaka under samma första period. Ville Mäntymaa reducerade och såg till att hemmaspelarna kom in i matchen igen.

Frölunda blixtrade till

Men precis under all hemmatryck i den andra perioden ryckte gästerna till - och slog till med en vindsnabb kontring som Sebastian Enterfeldt utnyttjade på bästa möjliga sätt.

Ett mål som som länge såg att bli det sista.

Men då vaknade Frölunda till liv och tryckte till ordentligt vid slutet av den sista perioden och tog matchen till sudden death efter ett mål vardera av Mikael Johansson och Niklas Andersson.

Väl där stegade dock Chris Abbott fram och satte det matchavgörande målet. Mål som ser till att Luleå nu har vunnit igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela