Anders Nilsson, matchens spelare. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX /

Djurgårdens övertidsspöke hägrar än

Djurgården spelade under lördagen borta mot Luleå i en klassisk match i elitserien.

LULEÅ. Luleå mot Djurgården är en gammal klassisk ishockeymatch med mycket historia och mängder med anekdoter. Dock blev lördagens drabbning en match som inte kommer få mycket utrymme i historieböckerna.

Matchen saknade all form av intensitet. All form av spänning. Den saknade allt som annars gör ishockey till den underhållande sport det är.

Luleå kunde dock ta ledningen genom Pierre Johnsson i mitten av andra perioden. Men endast fyra minuter senare kvitterade Tim Eriksson assisterad av Christian Eklund.

Den tredje perioden blev ett praktäkta sömnpiller. Ingen spelare visade att de hörde hemma i elitserien, med stort undantag för Djurgårdens förstakedja och Luleås storspelande målvakt Anders Nilsson.

Statistiken som ingen kan undgå

Marcus Nilson tog med två minuter kvar av matchen kanske årets mest onödiga utvisning när han crosscheckade en Luleåspelare bakom motståndarnas målbur. Men Luleå kunde inte avgöra matchen i spel fem mot fyra.

Matchen gick till övertid.

Stockholmarna hade inför kvällens övertid förlorat åtta av nio förlängningar. Nu är laget uppe i nio förluster i Sudden Death för året.

Chris Abbott kom fri mot Mark Owuya och gjorde inga misstag när han sköt mot Djurgårdsmålvaktens högra kryss.

Matchen slutade således 2-1 och nu tar Luleå återigen upp jakten mot toppen av Elitserien.