Måndag 27 Sep
Stockholm

Fasth borta i sex veckor

Jesper Fasth blir borta i sex veckor.
1 av 2
Jesper Fasth blir borta i sex veckor. Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Därmed står det klart att han missar HV71:s 13 sista matcher.
2 av 2
Därmed står det klart att han missar HV71:s 13 sista matcher. Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

JVM-stjärnan missar resten av elitseriesäsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fasths säsong

Jesper Fasth har verkligen blommat ut den här säsongen och har varit en av HV71:s allra bästa spelare. Den unge forwarden har bland annat mäktat med sex mål och sju assists - alltså 13 poäng.

Han var dessutom uttagen till JVM. Även där briljerade junioren.

JÖNKÖPING. Jesper Fasth blir borta väldigt länge. I dag blev det klart att HV71 tvingas klara sig utan JVM-stjärnan under resten av elitserien.

Det var i samband med en kollision med Linköpings Andreas Molinder som den 19-årige forwarden skadade det inre sidledbandet i ena knäet.

– Efter omständigheterna ser det ändå rätt bra ut och vi ska göra en magnetröntgen i morgon. Jesper sätter igång rehab direkt tillsammans med sjukgymnasten Andreas Frostemark, säger klubbläkaren Lars-Göran Hassel till klubbens hemsida.

Om sex veckor beräknas Fasth kunna vara tillbaka. Sex veckor som innebär att han missar HV:s 13 sista elitseriematcher innan slutspelet drar igång.

Många skador

Beskedet är naturligtvis ett tungt bakslag för HV71, som redan har en rad spelare på skadelistan. Både Jukka Voutilainen och André Petersson dras med svårare skador och det är oklart när de kan återvända.

Däremot ser det ljusare ut för Teemu Laine och Johan Davidsson, som snart ska kunna vara tillbaka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela