Jesper Fasth blir borta i sex veckor.
1 av 2
Jesper Fasth blir borta i sex veckor. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
Därmed står det klart att han missar HV71:s 13 sista matcher.
2 av 2
Därmed står det klart att han missar HV71:s 13 sista matcher. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Fasth borta i sex veckor

JVM-stjärnan missar resten av elitseriesäsongen.


Fasths säsong

Jesper Fasth har verkligen blommat ut den här säsongen och har varit en av HV71:s allra bästa spelare. Den unge forwarden har bland annat mäktat med sex mål och sju assists - alltså 13 poäng.

Han var dessutom uttagen till JVM. Även där briljerade junioren.

JÖNKÖPING. Jesper Fasth blir borta väldigt länge. I dag blev det klart att HV71 tvingas klara sig utan JVM-stjärnan under resten av elitserien.

Det var i samband med en kollision med Linköpings Andreas Molinder som den 19-årige forwarden skadade det inre sidledbandet i ena knäet.

– Efter omständigheterna ser det ändå rätt bra ut och vi ska göra en magnetröntgen i morgon. Jesper sätter igång rehab direkt tillsammans med sjukgymnasten Andreas Frostemark, säger klubbläkaren Lars-Göran Hassel till klubbens hemsida.

Om sex veckor beräknas Fasth kunna vara tillbaka. Sex veckor som innebär att han missar HV:s 13 sista elitseriematcher innan slutspelet drar igång.

Många skador

Beskedet är naturligtvis ett tungt bakslag för HV71, som redan har en rad spelare på skadelistan. Både Jukka Voutilainen och André Petersson dras med svårare skador och det är oklart när de kan återvända.

Däremot ser det ljusare ut för Teemu Laine och Johan Davidsson, som snart ska kunna vara tillbaka.

/
/
/
JVM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.