Skellefteå krossade stackars Timrå IK. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Skellefteå gjorde fem mål på tio minuter.
Skellefteå gjorde fem mål på tio minuter. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

SAIK krossade jumboplacerade Timrå

Det var toppen mot botten under måndagens sena elitseriematch. Timrå gästades av ett Skellefteå som hade chansen att gå upp i delad serieledning.

TIMRÅ. Under måndagskvällen blev krislaget Timrå IK:s situation än värre.

Dock började kvällen på bästa sätt för hemmalaget. Jamie Lundmark gav Timrå ledningen i mitten av den första perioden och spelet såg länge ytterst bra ut. Men möter man Skellefteå, elitseriens näst bästa lag, kan man inte slå av på takten.

I den andra perioden tappade jumboplacerade Timrå allt flyt. Spelarna slutade åka skridskor och SAIK kunde sakteligen ta över kommandot totalt.

Bortalaget gjorde sammanlagt fem mål inom loppet av tio minuter och nu ser det oerhört mörkt ut för Timrå.

Matchen i sig slutade 5-2 till Skellefteå. SAIK går nu upp på samma poäng som serieledarna HV71.

/
/

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.