Nu är HV71 bäst i Sverige

De regernade mästarna besegrade Skellefteå i seriefinalen med 6-4.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (16:57 i den första perioden) Mikko Lehtonen, 1-1 (19:05) Daniel Grillfors, 2-1 (05:11 i den andra perioden) Martin Thörnberg, 3-1 (08:33) Fredrik Bremberg, 4-1 (09:49) Martin Thörnberg, 4-2 (11:36) Fredrik Warg, 4-3 (14:07) Joakim Lindström, 5-3 (01:26 i den tredje perioden) Juuso Hietanen, 6-3 (08:45) Juuso Hietanen, 6-4 (18:11) Pierre-Edouard Bellemare.

Domare: Niclas Johansson

Arena: Kinnarps Arena

Publiksiffra: 7 000

JÖNKÖPING. HV71 och Skellefteå var i delad serieledning med 82 poäng vardera inför lördagens match i Jönköping.

Mikko Lehtonen gav SAIK ledningen efter 16:57 i den första perioden. Några minuter senare kvitterade Daniel Grillfors.

Det var i den andra perioden som de regerande mästarna la i en högre växel. Med publiken i ryggen satte HV full fart framåt och på fem minuter hade de fixat en 4-1-ledning.

Trots det gav inte Skellefteå upp utan två snabba mål av Fredrik Warg och Joakim Lindström gjorde att det återigen var match.

När finländaren Juuso Hietanen gjorde två mål i den sista perioden var det över.

- Det andra var lite turmål, det studsade konstigt. Det första var enkelt, jag hade tom kasse. Men det är kul att göra mål, sa han till PPV.

Pierre-Edouard Bellemare gjorde sedan 6-4 precis i slutskedet.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.