Peter Wallin: "Djurgårdarna åker inte ens till jobbet"

- 17/02/2011, 14:25 -
Peter Wallin var tidigare General Manager för det svenska landslaget.
1 av 3

Peter Wallin var tidigare General Manager för det svenska landslaget.

Jan Collsiöö/SCANPIX

Peter Wallin och Niklas Wikegård.
2 av 3

Peter Wallin och Niklas Wikegård.

Tobias Röstlund/SCANPIX

Wallin under sin tid i Tre Kronor.
3 av 3

Wallin under sin tid i Tre Kronor.

Bertil Ericson/SCANPIX

Debatten rasar kring Djurgårdens dåliga säsong. Tidigare har Niklas Wikegård sagt sitt och nu går den tidigare General Managern över svenska landslaget ut och ger en riktig känga till Stockholmlaget med en av elitseriens dyraste trupper.

STOCKHOLM. Under onsdagen rapporterade Nyheter24 om den kritik som cirkulerat kring Djurgårdens hockeyförening och årets mindre lyckade säsong. Niklas Wikegård tillkännagav bland annat att om klubben utnyttjat all den kapacitet som finns i truppen hade laget haft drygt 20 fler poäng i dagsläget.

Nu får han medhåll från ett annat tungt namn i den svenska elithockeyn.

Peter Wallin, tidigare General Manager för Tre Kronor, menar att det råder en lättja i klubben som har smittats av sig till hela föreningen, med undantag för marknadsavdelningen.

– Det är en bekväm organisation. Det är som att en del av Djurgården inte går till jobbet varje dag, säger han på Wikegårds blogg.

– Klubben gör inte saker på samma nivå som de gjorde tidigare, något som resulterat i mängder med slarvfel och dumma utvisningar, fortsätter den gamle Djurgårdsspelaren.

Kritiken kretsar inte endast kring föreningen i sig utan även enskilda spelare får sig en rejäl känga.

– Om Marcus Nilson fortsätter spela som han gör ska han nog börja tänka på att göra något annat efter den här säsongen, säger Wallin och det är onekligen ett dräpande betyg över hemvändarens spel så här långt i comebacken i elitserien.

Den tidigare General Managern hävdar vidare att det just nu är de unga spelarna som håller Djurgården vid liv och att de äldre måste börja ta mer ansvar.

– Det är de gamla och erfarna som cashar in de största lönecheckarna, något de måste göra skäl för nu.

Wallin spenderade sammanlagt sju säsonger i den anrika Stockholmsklubben innan han tog sitt pick och pack till NHL. Väl där blev det inte den stora succén han hade hoppats på utan återvände efter tre år och började lira för Södertälje SK.