Måndag 19 Apr
Stockholm

Stjärnskottet lockar intresse från NHL:s bästa klubbar

Han har inte ens tagit examen och det rycktas redan om att jätteklubbar som Chicago Blackhawks är villiga att värva den 17-årige centern.
1 av 2
Han har inte ens tagit examen och det rycktas redan om att jätteklubbar som Chicago Blackhawks är villiga att värva den 17-årige centern. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Mika Zibanejad, Djurgårdens jättetalang.
2 av 2
Mika Zibanejad, Djurgårdens jättetalang. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Djurgårdens 17-årige jättetalang, Mika Zibanejad, har under säsongen lockat de största klubbarnas scouter till Hovet i Stockholm. Nu är det mycket som talar för att den unge centern går till en av NHL:s bästa klubbar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgårdens stora stjärnskott Mika Zibanejad, 17, har gått från klarhet till klarhet under årets säsong. På 19 spelade matcher har han gjort sammanlagt sju poäng, något som ändå får ses som en godkänd skörd med tanke på Zibanejads unga ålder.

Mängder med klubbar från NHL har 17-åringen i sitt sikte och några har gått så långt att deklarerat sitt intresse för den unge centern.

Men nu florerar det ryckten om att även det bästa laget från andra sidan Atlanten är sugna på Djurgårdsanfallaren.

Chicago Blackhawks chefscout, Mark Kelly, befann sig på Hovet under torsdagen och såg Stockholmslaget besegra mästarna HV71.

– Zibanejad är stor, stark, har bra skridskoåkning och spelar ett bra anfallsspel, säger Kelly till Aftonbladet.

Samtidigt uttrycker Djurgården sin oro över möjligheten att förlora en av sina bästa spelare, som nyligen skrivit på en förlängning av kontraktet, till en spottstyver.

– Mika var bäst på plan. Tyvärr, för det är många som är här och kollar på honom. Alldeles för många, säger assisterande tränaren Tomas Montén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela