Han har inte ens tagit examen och det rycktas redan om att jätteklubbar som Chicago Blackhawks är villiga att värva den 17-årige centern.
1 av 2
Han har inte ens tagit examen och det rycktas redan om att jätteklubbar som Chicago Blackhawks är villiga att värva den 17-årige centern. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Mika Zibanejad, Djurgårdens jättetalang.
2 av 2
Mika Zibanejad, Djurgårdens jättetalang. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Stjärnskottet lockar intresse från NHL:s bästa klubbar

Djurgårdens 17-årige jättetalang, Mika Zibanejad, har under säsongen lockat de största klubbarnas scouter till Hovet i Stockholm. Nu är det mycket som talar för att den unge centern går till en av NHL:s bästa klubbar.


STOCKHOLM. Djurgårdens stora stjärnskott Mika Zibanejad, 17, har gått från klarhet till klarhet under årets säsong. På 19 spelade matcher har han gjort sammanlagt sju poäng, något som ändå får ses som en godkänd skörd med tanke på Zibanejads unga ålder.

Mängder med klubbar från NHL har 17-åringen i sitt sikte och några har gått så långt att deklarerat sitt intresse för den unge centern.

Men nu florerar det ryckten om att även det bästa laget från andra sidan Atlanten är sugna på Djurgårdsanfallaren.

Chicago Blackhawks chefscout, Mark Kelly, befann sig på Hovet under torsdagen och såg Stockholmslaget besegra mästarna HV71.

– Zibanejad är stor, stark, har bra skridskoåkning och spelar ett bra anfallsspel, säger Kelly till Aftonbladet.

Samtidigt uttrycker Djurgården sin oro över möjligheten att förlora en av sina bästa spelare, som nyligen skrivit på en förlängning av kontraktet, till en spottstyver.

– Mika var bäst på plan. Tyvärr, för det är många som är här och kollar på honom. Alldeles för många, säger assisterande tränaren Tomas Montén.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.