En världsstjärna föddes när Djurgården vann

- 21/02/2011, 21:37 -
Mika Zibanejad stor publikfavorit i Hovet.
1 av 3

Mika Zibanejad stor publikfavorit i Hovet.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Djurgården krossade Frölunda.
2 av 3

Djurgården krossade Frölunda.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Ett av fem måljubel.
3 av 3

Ett av fem måljubel.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Djurgården besegrade Frölunda hemma i Hovet, efter en makalös andraperiod när fyra mål trillade in på cirka fem minuter. Den stora snackisen efter matchen stavas dock Mika Zibanejad.

STOCKHOLM. Djurgården välkomnade Frölunda till Hovet i Stockholm. Efter en jämn och lite trevande förstaperiod kunde hemmalaget lägga in dödsstöten i andra perioden, när man avgjorde matchen med fyra snabba mål.

Formsvackan i Frölunda fortsätter, trots vinsten mot Skellefteå senast. Göteborgarnas chans till slutspel blir mindre för varje missad poäng och snart är loppet kört för Frölunda.

Tre raka vinster i inbördes möten för Frölunda räckte inte långt under måndagskvällen. Djurgården var numret för stort i Hovet och matchen lämnar ett eftertryck i form av en mycket profilstark spelare i hemmalaget.

Sjuttonåring i rampljuset

Mika Zibanejad, sjutton år, var en av matchens stora hjältar. Den unga talangen klev fram i den andra perioden, när matchen stod och vägde, med en rejäl tackling på en Frölundaback.

Frölundaspelaren flög över sargen, rakt in i hemmabåset.

Efter det tog hemmalaget tag i matchen och kunde gå upp till 5-1 på cirka fem minuter, efter att bland andra Zibanejad smällt in ett mål.

- Jag tror att vi fått se en världsstjärna föddas för svensk ishockey, det är det jag tycker vi ska ta med oss från matchen, säger Canal+ expert Roger Rönnberg i studion efter matchen.

- Fantastisk match han gör idag, med att vara aktiv på isen hela tiden. Han får förtroende som han också tar på ett bra sätt. Han vinner tekningar, han spelar fyra mot fem, fem mot fyra, gör mål och tacklar folk över sargen. Han är överallt på plan och gör en kanonmatch idag, säger expertkommentatorn Arto Blomsten efter matchen.

Den tredje perioden var bara en transportsträcka, där båda lagen insåg att matchen var avgjord.

Nu har Djurgården tagit ännu ett steg bort från slutspelssträcket, medan Göteborgarna Frölundas framtid ser allt mörkare ut. Nu får man istället rikta in sig på att klara sig undan kvalserien, som finns en poäng ner i tabellen.