Tisdag 20 Apr
Stockholm

Färjestad vann den böljande toppmatchen

Jämn kamp i Karlstad.
1 av 4
Jämn kamp i Karlstad. Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Färjestad skulle bevisa för hemmapubliken att laget är att räkna med nu när slutspelet hägrar vid horisonten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KARLSTAD. Under tisdagskvällen var det dags för en stor match mellan lagen precis under toppskiktet. Färjestad gästades av storsatsande Linköping HC i en drabbning som kunde bli avgörande för hur slutspelet skulle se ut.

Färjestad inledde matchen med i särklass högst fart och mest ambition. Inför sin hemmapublik på Löfbergs Lila Arena ville det klassiska laget visa var skåpet skulle stå och i slutskedet av första perioden tog även FBK ledningen genom Christian Berglund.

Men LHC var inte heller villiga att lägga sig på rygg och låta Färjestad köra över dem. Efter relativt dåligt spel de första 20 minuterna tog de kommandot i inledningen av andra perioden. Jaroslav Hlinka gjorde två fina mål och inom loppet av tre minuter hade tjecken givit bortalaget ledningen.

Varken Färjestad eller Linköping var direkt pressade att vinna kvällens drabbning i Karlstad. Båda lagen var klara för slutspel och det enda som egentligen stod på spel var en bättre seedning inför de kommande kvartsfinalerna.

Något hemmalaget utnyttjade framför sin trogna publik.

Magnus Nygren kvitterade matchen till 3-3 i mitten av den tredje perioden och upplösningen på matchen blev ett ställningskrig som hette duga.

Under övertiden fick Pelle Prestberg läget man inte ska ge en av elitseriens bästa spelare. Färjestadlegendaren sköt in pucken bakom Larsson och gav således hemmalaget två sköna poäng.

Kommentera
Kopiera länk
Dela