Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wikegårds svidande kritik mot Johansson

- 25/02/2011, 10:07 -
HV71 vann senare matchen på straffar.
1 av 3

HV71 vann senare matchen på straffar.

MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Det går tungt för Frölunda.
2 av 3

Det går tungt för Frölunda.

MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Hur tänkte du?
3 av 3

Hur tänkte du?

MIKAEL FRITZON/SCANPIX

Frölunda tappade en 3-2-ledning borta mot HV71 och förlorade sedan på straffar. Men det Niklas Wikegård inte kan förstå är hur bortatränaren Kenta Johansson tänkte.

JÖNKÖPING. Med bara minuterna kvar av bortamatchen och med en 3-2 ledning mot HV71 valde Frölundas Kenta Johansson att kasta in John Klingman.

Ett beslut som skulle visa sig bli ödesdigert för bottenlaget. Försvararen tappade pucken i ett kritiskt skede av matchen och HV kunde kvittera och senare även vinna på straffar.

Enligt Nikas Wikegård bör Frölunda tacka tränaren Johansson för de förlorade poängen.

– Att spela Klingman, som jag tycker är en väldigt svag defensiv back mot väldigt stora och aggressiva HV-spelare känns inte som bra coaching. Det är riktigt dåligt, säger experten på sin blogg.

Frölunda är i ett stort poängbehov. Desto bättre blev det inte av att de föll ned till jumboplatsen efter strafförlusten mot de regerande mästarna.

Klingman var helt fel spelare att slänga in. Speciellt vid den tidpunkten.

– Att spela med honom när man ligger under med 2-3 och är tvungen att göra ett mål, fine. Men i det läget? Nej, det är att skänka bort poängen, menar Wikegård.

– Jag tycker att det där är väldigt tveksam coaching.