Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wikegård: "Frölunda har tappat sin magi"

- 01/03/2011, 17:12 -
Det börjar bli glest på läktarna i Scandinavium.
1 av 2

Det börjar bli glest på läktarna i Scandinavium.

ADAM IHSE / SCANPIX

Frölunda är ett lag i sportslig och organisatorisk kris enligt Wikegård.
2 av 2

Frölunda är ett lag i sportslig och organisatorisk kris enligt Wikegård.

ADAM IHSE / SCANPIX

Hockeyexperten Niklas Wikegård tycker att Frölunda har tappat sin magi.

STOCKHOLM. Nyheter24:s videobloggare Niklas Wikegård tycker att Frölunda har tagit allt för stora kliv bakåt i utvecklingen och man har inte tagit fasta på framgångsåren under mitten av 2000-talet.

– Jag sa faktiskt för fyra-fem år sedan, och jag vill inte låta som en besserwisser eller messerschmitt men, Frölunda vet inte vart de kommer ifrån och har ingen aning om hur deras framgång kom. Fullsatt på varenda match i Scandinavium – människor hade inte råd att missa att vara där för att där måste man vara för att vara något i Göteborg, säger han i sin videoblogg på Nyheter24.

"Det är desperation i föreningen"

Frölunda har lidit av ett gigantiskt publiktapp - det är till och med så pass illa att de egna fansen buar ut hemmaspelarna. Det varvas halvtaskiga insatser med katastrofala matcher. Men det är heller inte bara sportsligt det går tungt för Göteborgslaget menar Wikegård.

– Det är desperation i föreningen och jag tycker det är tråkigt. Jag vill ha ett riktigt bra lag i Göteborg som kan konkurrera med alla lag i Europa så att NHL-lag kan komma över och känna att det finns ett riktigt starkt lag här i Sverige. De förutsättningarna har man haft.

– Men nu har de tappat magin, de skänker bort biljetter och är tillbaka där de var 2002-2003 när jag var tränare i Malmö och det var fem-sex tusen i hallen och vi vann med 10-1.

Under tisdagkvällen möter Frölunda Modo i säsongens kanske största måstematch. Frölunda ligger sist - medan Modo ligger på sista slutspelsplatsen.

– Vilken fajt! Om man nu kunde säga hur det skulle gå där. Frölunda har en massa skador, det är klart att det betyder mycket att ha så många backar borta. Och lite forwards också. De har väl en fem sex ordinarie borta.