Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Viktor Fasth släppte viktiga poäng mellan benen

- 01/03/2011, 21:31 -
AIK hade goda möjligheter att praktiskt taget bli klara för slutspelet, men en lucka mellan benskydden kostade bonuspoängen.
1 av 4

AIK hade goda möjligheter att praktiskt taget bli klara för slutspelet, men en lucka mellan benskydden kostade bonuspoängen.

2 av 4

3 av 4

Viktor Fasth blev olycklig syndabock i straffläggningen.
4 av 4

Viktor Fasth blev olycklig syndabock i straffläggningen.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

AIK hade chansen att koppla ett hårt grepp om kvalificering till slutspelet men en lucka mellan benskydden på annars eminenta Viktor Fasth kostade viktiga bonuspoäng.

STOCKHOLM. AIK var illa pressat att ta tre poäng hemma mot Luleå. Stockholmarna hade länge levt farligt i bottenträskets förhatliga rike.

Men när matchen blåstes igång var det ett AIK som satte full fart framåt på ett sätt publiken på Hovet inte sett sen inledningen av säsongen. Bra forechecking, mängder med smarta passningar och genomtänkta taktiska drag ledde slutligen till ledning efter 20 spelade minuter. Joakim Salomonsson styrde in 1-0 i spel fem mot fyra.

I den andra perioden utjämnades matchen något. Luleå kunde knega sig in i drabbningen och kom titt som tätt förbi Gnagets täta försvar. Ett försvar som i slutet av perioden blev fast i egen zon, något som slutligen renderade i ett kvitteringsmål för bortalaget.

Den tredje och sista perioden blev en otroligt rafflande historia. Trots att det offensiva spelet lös med sin frånvaro stod under långa stunder de flesta på Hovet upp. Men det tillknäppta spelet ledde ändock till övertid.

Och då var det inte många som överhuvudtaget satt ner bland de tusentals supportrar som befanns sig på Hovet. Samtliga hoppade och sjöng med Black Army i de kända ramsorna.

Men hoppen kom av sig. Dansen försvann. Viktor Fasth som storspelat matchen igenom släppte den viktiga bonuspoäng mellan benen.

Lika högljutt som dansen på läktarna ekat blev tåget ut från Hovet ett hav av dystra miner och allmän tystnad.