Mattias Ekholm har blivit en backstjärna i elitserien.
1 av 4
Mattias Ekholm har blivit en backstjärna i elitserien. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Christian Sandberg har fått sitt riktiga genombrott i år.
2 av 4
Christian Sandberg har fått sitt riktiga genombrott i år. - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
Calle Järnkrok har börjat etablera sig i Brynäs på allvar.
3 av 4
Calle Järnkrok har börjat etablera sig i Brynäs på allvar. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX
Adam Larsson beskrivs som en av svensk hockeys största talanger någonsin.
4 av 4
Adam Larsson beskrivs som en av svensk hockeys största talanger någonsin. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Kandidaterna till Årets rookie är utsedda

Nu är alla fyra kandidater till Årets Rookie i elitserien utsedda: Mattias Ekholm, Calle Järnkrok, Adam Larsson och Christian Sandberg är dem som gör upp.


Årets Rookie:

Priset som årets nykomling i elitserien delas ut efter säsongen och förutom äran belönas spelarens moderklubb med 50 000 kronor.

Jury för Årets Rookie är Tommy Töpel, Svenska Hockeyligan, Roger Rönnberg, förbundskapten J20-landslaget, Håkan Andersson, Svenska Spel, Mats Wennerholm, Aftonbladet samt från Ishockeyjournalisternas Kamratförening Hasse Andersson och Singel Ericsson.

STOCKHOLM. Under de senaste åren har elitserieklubbarna börjat pumpa in unga talanger i ligan. Därför har utmärkelsen som Årets Rookie blivit ett minst sagt prestigefullt pris.

Sedan i oktober har kandidaterna från årets säsong presenterats succesivt på Hockeyligans hemsida under säsongen och nu är alla fyra nominerade presenterade:

Mattias Ekholm, back: Brynäs-stjärnan som kom från allsvenskan inför säsongen har blivit ett stående inslag i landslaget 2010/2011.
Juryns motivering: ”En bra, modern tvåvägsback. Går inte att sortera in i något speciellt fack. En spelare som står för den nya ishockeyn.”

Calle Järnkrok, center: Ytterligare en spelare som har kommit fram genom Brynäs ungdomssatsning och etablerat sig på allvar i a-laget.
Juryns motivering: ”En i det närmaste komplett spelare som är nyckelspelare i vårt JVM-lag. Kan vara både grovjobbare, artist och matchvinnare i en och samma person.”

Adam Larsson, back: Supertalangen från Skellefteå AIK som i stort sett har tippats gå etta i NHL-draften sedan 15 års ålder.
Juryns motivering: ”En spelare som äger sitt eget spel. Allround, bra offensivt och defensivt och som bäst då det gäller som mest.”

Christian Sandberg, forward: AIK-spelaren som har varit med på hela resan från allsvenskan till elitserien har under säsongen bevisat att han hör hemma i Sveriges bästa liga.
Juryns motivering: ”En slitstark, hårt arbetande spelare med en härlig vinnarskalle. Smart i det han gör och sätter alltid laget som sådant i högsätet.”

/
AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!