Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kandidaterna till Årets rookie är utsedda

- 03/03/2011, 10:42 -
Mattias Ekholm har blivit en backstjärna i elitserien.
1 av 4

Mattias Ekholm har blivit en backstjärna i elitserien.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Christian Sandberg har fått sitt riktiga genombrott i år.
2 av 4

Christian Sandberg har fått sitt riktiga genombrott i år.

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Calle Järnkrok har börjat etablera sig i Brynäs på allvar.
3 av 4

Calle Järnkrok har börjat etablera sig i Brynäs på allvar.

MIKAEL FRITZON / SCANPIX

Adam Larsson beskrivs som en av svensk hockeys största talanger någonsin.
4 av 4

Adam Larsson beskrivs som en av svensk hockeys största talanger någonsin.

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Nu är alla fyra kandidater till Årets Rookie i elitserien utsedda: Mattias Ekholm, Calle Järnkrok, Adam Larsson och Christian Sandberg är dem som gör upp.

STOCKHOLM. Under de senaste åren har elitserieklubbarna börjat pumpa in unga talanger i ligan. Därför har utmärkelsen som Årets Rookie blivit ett minst sagt prestigefullt pris.

Sedan i oktober har kandidaterna från årets säsong presenterats succesivt på Hockeyligans hemsida under säsongen och nu är alla fyra nominerade presenterade:

Mattias Ekholm, back: Brynäs-stjärnan som kom från allsvenskan inför säsongen har blivit ett stående inslag i landslaget 2010/2011.
Juryns motivering: ”En bra, modern tvåvägsback. Går inte att sortera in i något speciellt fack. En spelare som står för den nya ishockeyn.”

Calle Järnkrok, center: Ytterligare en spelare som har kommit fram genom Brynäs ungdomssatsning och etablerat sig på allvar i a-laget.
Juryns motivering: ”En i det närmaste komplett spelare som är nyckelspelare i vårt JVM-lag. Kan vara både grovjobbare, artist och matchvinnare i en och samma person.”

Adam Larsson, back: Supertalangen från Skellefteå AIK som i stort sett har tippats gå etta i NHL-draften sedan 15 års ålder.
Juryns motivering: ”En spelare som äger sitt eget spel. Allround, bra offensivt och defensivt och som bäst då det gäller som mest.”

Christian Sandberg, forward: AIK-spelaren som har varit med på hela resan från allsvenskan till elitserien har under säsongen bevisat att han hör hemma i Sveriges bästa liga.
Juryns motivering: ”En slitstark, hårt arbetande spelare med en härlig vinnarskalle. Smart i det han gör och sätter alltid laget som sådant i högsätet.”