Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slagskämparna får utökade straff

- 04/03/2011, 14:12 -
Båda slagskämparna straffas ytterligare.
1 av 3

Båda slagskämparna straffas ytterligare.

STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Andreas Jämtin slapp ekonomiska repressalier.
2 av 3

Andreas Jämtin slapp ekonomiska repressalier.

ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Daniel Widing ses dock som uppviglaren till fajten och tilldöms 20 000 i böter.
3 av 3

Daniel Widing ses dock som uppviglaren till fajten och tilldöms 20 000 i böter.

Erik Mårtensson / SCANPIX

Djurgårdens Daniel Widing och Linköpings Andreas Jämtin drabbade samman i ett blodigt slagsmål i tisdags. Nu stängs de av en extra match - samtidigt som Widing får ytterligare 20 000 kronor i böter.

STOCKHOLM. När Djurgården gästade Linköping i tisdags rök Daniel Widing och Andreas Jämtin ihop i ett blodigt slagsmål.

Jämtin satte en tuff tackling på Widing - som han inte gillade - och de utväxlade ett par väl valda ord. När de sedan möttes på isen några byten senare var slagsmålet ett faktum.

Båda kastade handskarna och gick lös på varandra.

Slagskämparna blev tilldelade varsitt match penalty, en match automatisk avstängning. Nu har beslutet från disciplinnämnden kommit - båda spelarna stängs av ytterligare en match och de missar således den sista omgången av elitserien på lördag. Daniel Widing straffas dessutom med 20 000 kronor i böter.

Läs disciplinnämndens yttrande:

"Av anmälan framgår att Daniel Widing söker upp Andreas Jämtin och att spelarna börjar dra i varandras tröjor. En linjeman som försöker avstyra bråket blir omkullslagen av Daniel Widings arm då denne måttar ett slag mot Andreas Jämtin. Därefter utdelar båda spelare ett antal slag mot varandras huvuden utan handskar. Daniel Widing och Andreas Jämtin har i huvudsak bekräftat uppgifterna i anmälan"

Se fajten: