Söndag 16 Maj
Stockholm

Historiens största fiasko ett faktum

AIK vann den fjärde kvartsfinalen med 4-1.
1 av 2
AIK vann den fjärde kvartsfinalen med 4-1. Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Nu ska "Gnaget" spela semifinal.
2 av 2
Nu ska "Gnaget" spela semifinal. Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN

AIK har slagit ut mästarna HV71 och det är första gången på 25 år som en nykomling gått till semifinal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta:

Mål: 0-1 (08:41 i den andra perioden) Per Ledin, 1-1 (18:28) Johannes Salmonsson, 2-1 (05:59 i den tredje perioden) Christian Sandberg, 3-1 (08:24) Daniel Bång, 4-1 (17:20) Daniel Rudslätt

Domare: Sören Persson

Arena: Hovet

Publiksiffra: -

STOCKHOLM. AIK har chockat hela hockeysverige under slutspelet och vunnit tre raka matcher mot de regernade mästarna. De behövde bara en seger i kväll för att ta sig till semifinal - och de fixade nykomlingarna.

Det var dock HV71 som tog ledningen i matchen. I den andra perioden hittade Jukka Voutilainen fram till busen Per Ledin som blev fri efter att Dick Tärnström tappade klubben. Ledin gjorde inte misstag och satte 1-0 bakom Viktor Fasth.

I numerärt underläge kom Johannes Salmonsson loss på vänsterkanten och sköt ett skott som gick in vid den vänstra stolpen. Trots kvitteringen var inte 1-1-målskytten nöjd med spelet.

- Jag tror att det är den sämsta perioden vi gör på sju-åtta matcher. Vi måste upp i tredje, nu är det pinsamt. Vi spelar helt utan självförtroende och slänger i väg puckar hit och dit, säger han till TV4 Sport.

I den sista perioden tog "Gnaget" över och Christian Sandberg gjorde det viktiga 2-1-målet innan Daniel Bång ökade ledningen. Med mindre än tre minuter kvar gjorde Daniel Rudslätt 4-1 i öppen kasse.

Därmed har Stockholmsklubben slagit ut de regerande mästarna och är nu historiska efter att som nykomling tagit sig till semifinal.

- Vem hade kunnat tro det, det är en saga, säger experten Leif Boork i TV4 Sport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela