Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fullskaligt krig mellan Djurgården och Luleå

Jimmie Ölvestad har blivit anmäld.
1 av 4

Jimmie Ölvestad har blivit anmäld.

MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Cam Abbott.
2 av 4

Cam Abbott.

JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Marcus Nilsson likaså.
3 av 4

Marcus Nilsson likaså.

NIKLAS LARSSON/SCANPIX

Det är inte bara krig på isen. Men även utanför.
4 av 4

Det är inte bara krig på isen. Men även utanför.

Bror Persson/SCANPIX

Sport | 19/03/2011 20:15

Det är inte bara på isen det stångas vilt. Nu anmäler Luleå Djurgårdens stjärnduo Jimmie Ölvestad och Marcus Nilsson till disciplinnämnden.

LULEÅ. Det är inga vänskapskänslor som Djurgården och Luleå hyser för varandra.

Under dagen anmälde förbundets tävlingschef Mikael Lundström LHF:s Cam Abbott för en spark på Djurgårdens jättetalang Mika Zibanejad.

Luleå var å andra sidan inte sena med att kontra - och passade samtidigt på att bryta överenskommelsen om att inga elitserieklubbar ska anmäla varandra.

I kväll anmäldes både Jimmie Ölvestad och Marcus Nilsson till disciplinnämnden.

– Jag kan bekräfta att jag alldeles nyligen har fått in en anmälan från Luleå mot både Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad, säger Cattis Zethelius, sekreterare i disciplinnämnden till Aftonbladet.

I Ölvestads fall handlar det om en hård tackling med armbågen på Sebastian Enterfeldt. Domarna gav honom två minuters utvisning, men Luleå hävdar att Ölvestad förtjänar ett hårdare straff eftersom han siktade mot huvudet.

Även i Nilsons fall rör det sig om en tackling mot huvudet - en incident som domarna å andra sidan valde att fria helt och hållet.

Det är med andra ord ett fullskaligt krig mellan klubbarna. Och detta inte bara på isen, där Djurgården har lyckats kvittera Luleås 3-0-ledning, utan även utanför.

Luleå menar bland annat att Djurgården, med sportchefen Janne Järlefelt, pressat förbundet till att anmäla Cam Abbott.

Något som de alltså har reagerat starkt på.

– Saker och ting har kommit i en ny dager. Går man som Järlefelt och kräver flera matchers avstängning hamnar saker i och ting i ett annat läge. Då gäller inga överenskommelser, säger Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.