Tisdag 20 Apr
Stockholm

Burström: "Norrlandsderbyt är ett drömscenario"

Anders Burström ser fram emot att möta Skellefteå i semifinalerna.
1 av 3
Anders Burström ser fram emot att möta Skellefteå i semifinalerna. Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Luleå avgjorde i förlängning i den sjunde och avgörande mot Djurgården.
2 av 3
Luleå avgjorde i förlängning i den sjunde och avgörande mot Djurgården. Foto: Bror Persson / SCANPIX
Skellefteå fick också kämpa för sitt avancemang. De fick kriga mot Linköping i sju tuffa matcher.
3 av 3
Skellefteå fick också kämpa för sitt avancemang. De fick kriga mot Linköping i sju tuffa matcher. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Det blir norrlandsderby i semifinalerna när rivalerna Luleå och Skellefteå drabbar samman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vägen till semifinalen:

Luleå fick kämpa i sju supertajta matcher mot Djurgården. Norrbottningarna höll på att tappa ledning med 3-0 i matcher men lyckades avancera efter ett mål i förlängningen i den sjunde och avgörande.

Skellefteå har också fått jobba hårt för att ta sig till semifinal. Sju jobbiga matcher mot Linköping som präglades av hårt spel och mycket känslor.

LULEÅ. När semifinalerna drar igång under tisdagskvällen är det de bittra rivalerna från norr - Luleå och Skellefteå - som ska göra upp.

– Det ska bli kanonroligt. Både vi och Skellefteå ser nog fram emot att mötas. Det är ett bra upplägg och det kommer att bli tryck på alla matcher, säger Anders Burström till Nyheter24.

Och det är inte endast den förväntade publiksuccén som lockar.

– Det kommer inte bli några större resor eftersom det är nära för båda lagen. Dessutom är det alltid mycket känslor när vi möter Skellefteå. Det är något av ett drömscenario, fortsätter Luleås lagkapten.

Inget av lagen har haft någon enkel väg mot semifinalerna. Både Luleå och Skellefteå har fått spela en sjunde och avgörande match under söndagen. Men trots de väldigt tunga matchserierna bjuds man inte på någon vila.

– Det är kul att det kör igång direkt. Förutsättningarna är rätt lika. De har också spelat sju matcher. Det är så här det ska vara när det är slutspel. Man vet att det är kamp och att det kommer kännas i kropparna några veckor framåt, säger Burström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela