Onsdag 21 Apr
Stockholm

Han är Brynäs nya tränare

Tommy Jonsson tar över som tränare för Brynäs.
1 av 3
Tommy Jonsson tar över som tränare för Brynäs. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Sportchefen Michael Sundlöv är nöjd med att Jonsson har varit i föreningen en längre tid.
2 av 3
Sportchefen Michael Sundlöv är nöjd med att Jonsson har varit i föreningen en längre tid. Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Niklas Czarnecki valde att bryta sitt kontrakt med Gävle-klubben tidigare under säsongen.
3 av 3
Niklas Czarnecki valde att bryta sitt kontrakt med Gävle-klubben tidigare under säsongen. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Tommy Jonsson tar över efter Niklas Czarnecki som Brynäs huvudtränare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Brynäs tränarhärva:

Då: Huvudtränaren Niklas Czarnecki valde att bryta sitt kontrakt med Brynäs under säsongen. Han har ryktats vara klar för Färjestad - laget som slog ut Brynäs i kvartsfinalen.

Nu: Den assisterande tränaren Tommy Jonsson tar över jobbet som huvudtränare för Brynäs. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt.

GÄVLE. Brynäs har hittat Niklas Czarneckis ersättare. Den assisterande tränaren Tommy Jonsson får nu ta klivet upp och bli klubbens huvudtränare.

– Det är ett otroligt stort, ärofyllt och fantastiskt inspirerande uppdrag. Jag är oerhört glad över att jag fått den här möjligheten, och att jag får den i Brynäs IF, säger Jonsson i ett pressmeddelande.

Huvudtränaren Niklas Czarnecki bestämde sig för att bryta sitt kontrakt med Gävle-klubben tidigare under säsongen.

Czarneckis efterträdare är dock inte främmande för föreningen. Tommy Jonsson har varit assisterande tränare i Brynäs i nära tre år och har tidigare tränat klubbens J20-lag.

– Tommy har ett stort Brynäshjärta, och har verkat i föreningen under många år på många olika nivåer. Det känns både naturligt och fruktansvärt roligt att vi kan lyfta upp en egen produkt även på tränarsidan, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela