Färjestad vann den första matchen. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Färjestad - första laget att besegra AIK

Storklubben är det första laget att besegra AIK i slutspelet efter tisdagens 2-1-vinst.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (07:35 i den första perioden) Oscar Ahlström, 1-1 (19:14) Rickard Wallin, 2-1 (10:07 i den andra perioden) Magnus Nygren

Domare: Morgan Johansson

Arena: Löfbergs Lila Arena

Publiksiffra: 7 088

KARLSTAD. AIK har gått som tåget i slutspelet och slog ut HV71 i fyra raka matcher.

På tisdagen åkte succélaget på den första förlusten efter att Färjestad vände och vann den första matchen i semifinalserien.

Det var Stockholmsklubben som började bäst och precis när FBK hade fått grepp om matchen gjorde Gnaget det första målet. I en snabb kontring sköt Oscar Ahlström elegant upp pucken i krysset.

– Han gjorde det oroligt vackert. Ahlströ, åker och tittar på passning en stund, och sen bara – snabb release. Den sitter som en smäck upp i bortre krysset, säger experten Thomas Johansson i Canal plus.

Med 14 sekunder kvar av den första perioden kvitterade Karlstadlaget. Magnus Nygren sköt ett skott som Rickard Wallin styrde in.

I den andra perioden fastställde Nygren slutresultatet till 2-1. Efter en tekning sköt backen direkt och Viktor Fasth lyckades inte rädda skottet.

Färjestad har därmed fått en drömstart på semifinalserien och leder med 1-0 i matcher.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.