Erik Forssell sköt liv i semifinalserien

- 26/03/2011, 18:13 -
Stort bråk efter matchavgörandet.
1 av 5

Stort bråk efter matchavgörandet.

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

2 av 5

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

3 av 5

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

4 av 5

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Erik Forsell blev stor matchhjälte med sina två mål mot ärkerivalen Luleå.
5 av 5

Erik Forsell blev stor matchhjälte med sina två mål mot ärkerivalen Luleå.

Robert Granström / SCANPIX /

I vanlig ordning blev eftermiddagens semifinal mellan Skellefteå och Luleå en otroligt spännande drabbning.

SKELLEFTEÅ. Det stekheta norrlandsderbyt fortsätter att leverera högoktanig underhållning. Även om målen lös med sin frånvaro under lördagseftermiddagens match, var det ändå en drabbning som innehöll allt man kan förvänta sig av en slutspelsfajt.

Publiken lyfte Kraft Arena och läktaren var fylld till bredden av gula tröjor. Samtidigt var det en frejdig match på isen. Tacklingarna flög varstans man fäste blicken. Skotten ekade tungt när de träffade sargen och matchen såg länge ut att vara på väg mot övertid.

Efter två raka förluster mot ärkerivalen var Skellefteå illa tvingade att ta hem segern. Och det visade sig snabbt att de spelade med kniven på strupen. Med en frenesi laget inte visat upp under de första matcherna i semifinalserien fick de i slutskedet av matchen motståndarna i brygga.

Men när det gällde som mest, när kniven gled över halspulsådern kom så även den mentala härdsmältan.

Jonas Berglund kunde efter en gigantisk försvarstabbe enkelt skjuta in 1-0 till bortalaget tre meter framför SAIK-kassen.

Men det skulle inte vara ett stort norrlandsderby utan ruggig spänning. Det återstod endast fyra minuter när Skellefteåpubliken fick skrika ut sin glädje.

Erik Forssell, som var en hemmalagets bästa spelare, fick efter en tilltrasslad situation ett underbart läge framför Luleåmålet. Och utan några som helst problem tryckte han in pucken bakom Anders Nilsson. Forsells mål innebar en ny Sudden Death - för tredje gången under semifinalserien.

Luleå hade lyckats vinna de två tidigare Sudden Death-situationerna. Men under lördagseftermiddagen lyckades Erik Forssell med bedriften att ge hemmalaget en efterlängtad seger. Efter ytterligare en tilltrasslad situation lyckades Forssell skjuta hem segern till Skellefteå.

– Jag vet inte riktigt vad det var som hände, men Luleåspelarna verkar riktigt upprörda. Men jag vet inte varför de klagar? säger matchhjälten direkt efter avgörandet till Canal Plus.