Färjestad är därmed klara för final. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
AIK-tränaren Roger Melin deppar. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
Här släpper Viktor Fasth in Per Åslunds straff.
Här släpper Viktor Fasth in Per Åslunds straff. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Här tar AIK:s makalösa resa slut

Gnaget lyckades inte rubba Färjestad och förlorade fyra raka semifinalmatcher.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (1:11 i den första perioden) Daniel Rudslätt, 1-1 (12:34) Dick Axelsson, 1-2 (16:50) Per Åslund

Domare: Tomas Andersson

Arena: Globen

Publiksiffra: 13 800

STOCKHOLM. AIK imponerade på alla i hockeysverige när de slog ut HV71 i kvartsfinalen.

Inför söndagens fjärde semifinalmatch mot Färjestad var Roger Melins gäng tvingade att vinna för att inte åka ut - det lyckades de inte med.

Gnaget fick dock en drömstart på matchen. Efter dryga minuten tog de ledningen. Stockholmsklubben kontrade och Rastislav Pavlikovsky spelade fram Daniel Rudslätt som enkelt la in pucken.

Färjestads vändning

Färjestad gav inte upp utan kvitterade efter 12:32. Backen Kristofer Berglund sköt ett skott som skicklige Dick Axelsson styrde in.

Innan den första perioden var över kom Patrik Lundh fri - men fälldes och det blev straff. Per Åslund gjorde inget misstag och satte 2-1-målet.

Klara för 19:e SM-finalen i klubbens historia

AIK skapade några halvfarliga chanser men då stod målvakten Christopher Nihlstrop i vägen. Det blev inget mer mål utan vargarna från Karlstad är klara för sin 19:e SM-final sedan Elitserien bildades.

- Vi har strävat efter det här så länge så det känns kul nu, säger backen Sanny Lindström till TV4.