Forssell (t.h) avgjorde - igen - Foto: Bror Persson/SCANPIX

Forssell stor hjälte för Skellefteå - igen

29-åringen avgjorde andra raka matchen i förlängningen.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (17:13 i den tredje perioden) Christian Söderström, 1-1 (19:48) Pierre Johnsson, 1-2 (04:56 i den sudden death) Erik Forssell.

Arena: Coop Arena

Publiksiffra: 6 300

LULEÅ. När Skellefteå behövde det som mest klev Erik Forssell fram.

I förlängningen sköt 29-åringen in 2-1-målet som gjorde att SAIK nu har kvitterat till 2-2 i matcher.

Det såg länge ut att bli mållöst i den tuffa kampen men till slut kom målen. I den tredje perioden Christian Söderström gjorde 1-0 till Skellefteå och med bara tolv sekunder kvar av matchen kvitterade Pierre Johnsson.

Efter en duell mellan Melker Karlsson och Fredrik Styrman i förlängningen hittade pucken fram till Forssell som slog in 2-1.

- Jag har haft allt bra flyt de senaste matcherna. Pucken studsade framför mål, så återigen var det en turstuds, säger matchhjälten till Canal Plus och fortsätter:

- Det viktigaste är att vi vinner och vi var värda det i dag.

Det var andra gången på kort tid som Forssell avgjorde. I lördagens match var han framme och gjorde matchens sista mål i Sudden death.