Dick Axelsson efter ett av alla sina mål under säsongen.
1 av 2
Dick Axelsson efter ett av alla sina mål under säsongen. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX /
Han kan inte bara göra mål, han är ofta inblandad i diverse grinigheter på isen.
2 av 2
Han kan inte bara göra mål, han är ofta inblandad i diverse grinigheter på isen. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX

Dick Axelsson vill bjuda Wikegård på kaffe

Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård har flera gånger totalsågat Färjestads stjärnforward Dick Axelsson, bland annat för att han besitter ett "dåligt psyke". I förra veckan möttes de båda i SVT:s Hockeykväll och nu berättar han om försoningen.- Wikegård kan hockey och är en trevlig prick, säger han.


Dick Axelssons krokiga väg till toppen

2007 - Elitseriedebuterar som 20-åring i Djurgården efter ett par lyckade säsonger i dåvarande allsvenska Huddinge. Får chansen i landslaget senare samma säsong.

2008 - Fortsätter i Djurgården men avtalet bryts av klubben på grund av bristande disciplin hos Axelsson. Får i stället spela i Färjestad.

2009 - Gör ett bra träningscamp med Detroit men skickas ned till farmarlaget Grand Rapids. Efter 17 matcher åker han hem till Sverige och stängs därför av från spel av Detroit. Konflikten löser sig till slut och han spelar 15 matcher med Färjestad innan säsongen är över.

2010-2011 - Gör stor succé i Elitserien och tar sitt Färjestad ända till SM-final. Får återigen representera landslaget och lär vara aktuell för VM i maj. Försonas med hockeyexperten Niklas Wikegård som tidigare kallat Axelsson för "ett problembarn".

KARLSTAD. Finalfavoriten Färjestads stjärnforward Dick Axelsson har tidigare kallats "problembarn" av Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård. I torsdags satt de sida vid sida i SVT:s Hockeykväll och ordkriget fick ett snällt slut.

I lokaltidningen NWT berättar Axelsson om relationen med Wikegård och mötet i förra veckan.

- Det kändes faktiskt bra att ses och han bad ju om ursäkt för en del av det han sagt om mig, säger han.

Ordkriget kanske till och med kan utvecklas till en framtida vänskap. På frågan om han kan tänka sig att bjuda Wikegård på en kopp kaffe i Karlstad blir svaret i alla fall solklart.

- Det skulle jag absolut kunna tänka mig, säger Axelsson.

Wikegård, som tidigare varit hårdast av alla experter i sin kritik mot Axelsson, har nu gjort en kovändning och stämmer i stället in i hyllningskören.

- Han jobbar hårdare nu och har ett bättre kroppsspråk, säger experten till Aftonbladet.

Nu återstår det att se om det räcker till ett SM-guld med Färjestad och till ett guldkantat NHL-kontrakt med Detroit för den tekniske forwarden.

/
/
/
nhl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.