Det blev seger för Färjestad. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN

Färjestad kopplade greppet om SM-finalen

"Jag vete fan vad som hände på slutet"

Matchfakta:

Mål: 1-0 (01:10 i den första perioden) Pelle Prestberg, 2-0 (14:00) Martin Sevc, 3-0 (15:49) Per Åslund, 3-1 (02:33 i den andra perioden) Fredrik Lindgren, 4-1 (11:46 i den tredje perioden) Rickard Wallin, 4-2 (14:05) Erik Forssell, 5-2 (18:17) Patrik Lundh, 5-3 (19:05) Oscar Lindberg, 5-4 (19:47) Erik Forssell

Domare: Christer Lärking

Arena: Löfbergs Lila Arena

Publiksiffra: 8 502

KARLSTAD. Redan efter en minut i finalen tog Färjestad ledningen. Skellefteå-spelaren Yared Hagos skulle passa in till Ivan Majesky som befann sig framför eget mål.

Det blev ett missförstånd och pucken nådde istället Pelle Prestberg som sköt in matchens första mål.

FBK fortsatte med sin offensiva hockey och innan den första perioden var över stod det 3-0 efter mål av Martin Sevc och Per Åslund.

- Vi blir taktiskt sett utspelade i den första perioden, säger Skellefteå-spelaren Fredrik Warg till TV4.

SAIK, som spelade upp sig i den andra perioden, reducerade genom Fredik Lindgren. När Rickard Wallin gjorde 4-1 var matchen mer eller mindre avgjorde – trodde alla.

Men Skellefteå gav inte upp och Erik Forssell reducerade i power play. Med mindre än två minuter kvar av matchen gjorde Patrik Lundh 5-2.

48 sekunder senare tryckte Oscar Lindberg in 5-3 och sedan gjorde Forssell sitt andra mål i matchen men det räckte alltså inte.

- Jag vete fan vad som hände på slutet. Att stänga matcher har varit vårt adelsmärke hela slutspelet, men nu vete fan vad vi håller på med, säger Färjestad-spelaren Rickard Wallin till TV4 efter matchen.

/
/
/

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.