Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hockeyligans vd avgår

- 07/04/2011, 16:49 -
Peter Gudmundson avgår som Hockeyligans vd efter åtta år.

Peter Gudmundson avgår som Hockeyligans vd efter åtta år.

BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN

Svenska Hockeyligans vd Peter Gudmundson lämnar sin post efter snart åtta år.

STOCKHOLM. 2003 började Peter Gudmundson som vd för Svenska Hockeyligan. Nu, snart åtta år senare, väljer han att lämna sin post.

– Under dessa år på Hockeyligan har jag också fått se Elitserien befästa sin ställning som Sveriges populäraste liga, vilket är oerhört glädjande, säger Gudmundson till Hockeyligans hemsida.

I och med att samtliga elitserieklubbar har bundit sig till att spela i ligan fram till i alla fall 2014 och stora investeringar har gjorts i och omkring elitserien känner Gudmunson och Hockeyligans ordförande Anders Hedin att det är dags att släppa fram en ny vd.

– Det känns skönt att kunna lämna organisationen när framtiden ser ljus ut, samtidigt som det finns många nya projekt som skall sjösättas, säger Gudmundson som lämnar sin post den 7 juni i samband med Hockeyligans bolagsstämma.

– Peter har betytt mycket för Svenska Hockeyligans utveckling. Jag önskar honom lycka till i hans kommande uppdrag och tackar för hans insatser under de gångna åren, säger Anders Hedin.