Peter Gudmundson avgår som Hockeyligans vd efter åtta år.
Peter Gudmundson avgår som Hockeyligans vd efter åtta år. - Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN

Hockeyligans vd avgår

Svenska Hockeyligans vd Peter Gudmundson lämnar sin post efter snart åtta år.


Hockeyligan:

Svenska Hockeyligan fungerar som ett samarbetsorgan mellan elitserieklubbarna och grundades 9 oktober 1955.

2001 genomfördes en omorganisation och man upplöste den ideella föreningen och verksamheten förlades Svenska Hockeyligan AB och drivs numer som ett aktiebolag.

STOCKHOLM. 2003 började Peter Gudmundson som vd för Svenska Hockeyligan. Nu, snart åtta år senare, väljer han att lämna sin post.

– Under dessa år på Hockeyligan har jag också fått se Elitserien befästa sin ställning som Sveriges populäraste liga, vilket är oerhört glädjande, säger Gudmundson till Hockeyligans hemsida.

I och med att samtliga elitserieklubbar har bundit sig till att spela i ligan fram till i alla fall 2014 och stora investeringar har gjorts i och omkring elitserien känner Gudmunson och Hockeyligans ordförande Anders Hedin att det är dags att släppa fram en ny vd.

– Det känns skönt att kunna lämna organisationen när framtiden ser ljus ut, samtidigt som det finns många nya projekt som skall sjösättas, säger Gudmundson som lämnar sin post den 7 juni i samband med Hockeyligans bolagsstämma.

– Peter har betytt mycket för Svenska Hockeyligans utveckling. Jag önskar honom lycka till i hans kommande uppdrag och tackar för hans insatser under de gångna åren, säger Anders Hedin.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!