Challe Berglund kan få ta smällen från den katastrofala säsongen.
1 av 3
Challe Berglund kan få ta smällen från den katastrofala säsongen. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Modo slutade sist i elitserien och höll sig med nöd och näppe kvar i svensk hockeys finrum.
2 av 3
Modo slutade sist i elitserien och höll sig med nöd och näppe kvar i svensk hockeys finrum. - Foto: LARS HEDELIN / SCANPIX /
Kritiken har varit massiv mot Berglund säsongen igenom. Nu talar alltså mycket för att han får ta sitt pick och pack och resa vidare.
3 av 3
Kritiken har varit massiv mot Berglund säsongen igenom. Nu talar alltså mycket för att han får ta sitt pick och pack och resa vidare. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

EXTRA: Challe Berglund kan få kicken

Säsongen 2010/11 blev en smått kaotisk sådan för Norrlandslaget Modo:s del. Nu kan Challe Berglund kölhalas inför den stundande nytändningen.


Så slutade kvalserien

1.Växjö Lakers: 26 p.

2. Modo Hockey: 20 p.

----------------

3. Södertälje SK: 17 p.

4. Rögle BK: 13 p.

5. Örebro HK: 8 p.

6. Mora IK: 6 p.

ÖRNSKÖLDSVIK. Så sent som i fredags var den gamle Djurgårdslegendaren Challe Berglund med och ledde sitt Modo till ett fortsatt elitseriekontrakt.

Under tisdagsmorgonen dyker det däremot uppgifter om att Modo väljer att göra sig av med den unge tränaren.

– Jag vill inte kommentera kring personer nu utan utvärdera allting och sedan får man ta beslut efter det, säger general manager Markus Näslund till Aftonbladet.

Men faktum kvarstår. Berglund och Modo har haft en kaotiska säsong. Ingenting har stämt. Och det med en trupp som utan tvekan kunde ha fört dem långt in i slutspelet. Dessvärre för norrläningarna slutade Örnsköldsviklaget på sista plats i grundserien.

Och som om det inte var illa nog, var de även illa pressade under kvalserien. Det krävdes alltså en seger i fredags över Södertälje för att säkra kontraktet. Nu väntar en nytändning, klubben behöver börja om på ny kula och ta nya tag i sin satsning att återigen bli bäst i Sverige.

– Vi vill sätta oss ner tillsammans med alla och föra en dialog. Sedan i slutändan blir ni alla informerade om vad som händer, fortsätter Näslund.

Det är alltså högst oklart om Challe Berglund återfinns i båset även nästa år. Men enligt källor till Aftonbladet kommer han med största sannolikhet inte att göra det. Och utöver Berglund kommer även assisterande tränaren Andreas Johansson att få ta sitt pick pack och lämna norrlandsstaden med svansen mellan benen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!