Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK värvar tre nya spelare

- 12/04/2011, 11:08 -
AIK har skrivit kontrakt med Södertälje-stjärnan Linus Videll.
1 av 4

AIK har skrivit kontrakt med Södertälje-stjärnan Linus Videll.

Lars Hedelin / SCANPIX

Han kom sjua i poängligan under förra säsongen.
2 av 4

Han kom sjua i poängligan under förra säsongen.

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Och Frölunda-backen Tobias Viklund.
3 av 4

Och Frölunda-backen Tobias Viklund.

Stig Kenne / SCANPIX

AIK har även lockat över Modos powerplay-specialist Robert Rosén.
4 av 4

AIK har även lockat över Modos powerplay-specialist Robert Rosén.

LEIF R JANSSON / SCANPIX

AIK Hockey jobbar stenhårt med att bygga laget inför nästa säsong: Nu har man gjort klart med Linus Videll, Robert Rosén och Tobias Viklund.

STOCKHOLM. AIK hade ett succéfyllt slutspel då de chockade Hockeysverige och slog ut regerande mästarna HV71 i fyra raka matcher.

Nu vill de spinna vidare på succén och har varit flitiga på transfermarknaden och har gjort klart med tre starka nyförvärv: Tobias Viklund, Frölunda-back, Robert  Rosén, Modos powerplay-specialist, och Södertälje-stjärnan Linus Videll.

– Alla tre är väldigt duktiga hockeyspelare med bra karaktärer som passar bra in i vår grupp. Vi är glada att så skickliga spelare väljer att utvecklas och satsa vidare i AIK, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK Hockeys hemsida.

Av de tre nyförvärven är det givetvis Linus Videll som lyser klart starkast. Han slutade på en total sjundeplats i den totala poängligan och har varit en av elitseriens bästa spelare den gångna säsongen.

Videll är inte obekant med AIK. Han har spelat flera säsonger i stockholmsklubbens juniorlag och kan nog betraktas som fostrad i Gnaget. Han har även hunnit med ett antal matcher i allsvenskan.

– Videll är en irrationell och stor forward som kan vinna matcher på egen hand. Han kombinerar fart och fysik och kan i vårt lag bryta mönster med sin storlek. Han har spelat i klubben tidigare och är väl förtrogen med kulturen. Det är en bra karaktär som passar bra in i vår grupp, säger Gozzi om sitt stora nyförvärv.