AIK har skrivit kontrakt med Södertälje-stjärnan Linus Videll.
1 av 4
AIK har skrivit kontrakt med Södertälje-stjärnan Linus Videll. - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
Han kom sjua i poängligan under förra säsongen.
2 av 4
Han kom sjua i poängligan under förra säsongen. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Och Frölunda-backen Tobias Viklund.
3 av 4
Och Frölunda-backen Tobias Viklund. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
AIK har även lockat över Modos powerplay-specialist Robert Rosén.
4 av 4
AIK har även lockat över Modos powerplay-specialist Robert Rosén. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

AIK värvar tre nya spelare

AIK Hockey jobbar stenhårt med att bygga laget inför nästa säsong: Nu har man gjort klart med Linus Videll, Robert Rosén och Tobias Viklund.


Gozzi om nyförvärven:

Tobias Viklund, back, kommer från Frölunda:

– Tobias är en skridskostark back som är i sin bästa ålder. Han är väldigt vältränad med en bra skalle och är revanschsugen efter det sista året i Frölunda som varit lite knackigt både för honom och för laget. Han är stark i egen zon och kommer med oss förhoppningsvis kunna utveckla sin offensiv ytterligare.

Robert Rosén, center, kommer från Modo:

– Rosén är en spelskicklig powerplayspecialist som jag följt många år i Allsvenskan. Jag hoppades faktiskt att han skulle skriva på för oss redan till den här säsongen, men han valde Modo. Det finns mycket potential i Rosén och jag tror att han kommer växa med AIK.

STOCKHOLM. AIK hade ett succéfyllt slutspel då de chockade Hockeysverige och slog ut regerande mästarna HV71 i fyra raka matcher.

Nu vill de spinna vidare på succén och har varit flitiga på transfermarknaden och har gjort klart med tre starka nyförvärv: Tobias Viklund, Frölunda-back, Robert  Rosén, Modos powerplay-specialist, och Södertälje-stjärnan Linus Videll.

– Alla tre är väldigt duktiga hockeyspelare med bra karaktärer som passar bra in i vår grupp. Vi är glada att så skickliga spelare väljer att utvecklas och satsa vidare i AIK, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK Hockeys hemsida.

Av de tre nyförvärven är det givetvis Linus Videll som lyser klart starkast. Han slutade på en total sjundeplats i den totala poängligan och har varit en av elitseriens bästa spelare den gångna säsongen.

Videll är inte obekant med AIK. Han har spelat flera säsonger i stockholmsklubbens juniorlag och kan nog betraktas som fostrad i Gnaget. Han har även hunnit med ett antal matcher i allsvenskan.

– Videll är en irrationell och stor forward som kan vinna matcher på egen hand. Han kombinerar fart och fysik och kan i vårt lag bryta mönster med sin storlek. Han har spelat i klubben tidigare och är väl förtrogen med kulturen. Det är en bra karaktär som passar bra in i vår grupp, säger Gozzi om sitt stora nyförvärv.

/
/
/
AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.