Challe Berglund får sparken som tränare av Modo hockey.
1 av 2
Challe Berglund får sparken som tränare av Modo hockey. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Modos general manager Markus Näslund: "Det är alltid tråkigt när det blir på det här sättet".
2 av 2
Modos general manager Markus Näslund: "Det är alltid tråkigt när det blir på det här sättet". - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

"Challe" får kicken av Modo

Tränaren Charles Berglund får sparken från Modo Hockey.


Kvalseriedebaclet:

Modo hockey hamnade absolut sist i elitserien och fick slåss om förnyat elitseriekontrakt i kvalserien.

Spektaklet i kvalserien avgjordes först i den sista omgången då det stod mellan Modo och Södertälje. Örnsköldsvikarna fixade uppgiften och får spela i elitserien nästa säsong.

Nu jobbar general manager Markus Näslund och biträdande general managern Peter Forsberg febrilt med att förstärka laget och bygga en solid trupp inför nästa säsong.

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo Hockey har haft en katastrofal säsong. Ö-vikarna slutade absolut sist i elitserien och fick avsluta säsongen med kvalseriespel. Modo var givetvis inte nöjda med resultatet och har nu beslutat att ge tränaren Charles "Challe" Berglund sparken.

– Det här är en resultatinriktad bransch. Vi slutade sist i Elitserien och det överensstämmer inte med föreningens ambitionsnivå, säger Modo Hockeys General Manager Markus Näslund i ett pressmeddelande.

Berglund kom till Örnsköldsvik inför säsongen och skrev ett tvåårskontrakt med klubben. Men det blev ingen fortsättning för stockholmaren.

– Det är alltid tråkigt när det blir på det här sättet. Men vi känner att vi måste agera. Vi känner att utvecklingen på flera individer inte blev som vi hade önskat och hoppats på, säger Näslund.

Inför säsongen satsade Modo på starka värvningar, och förstäkte dessutom laget med ytterligare spets vid årsskiftet. Men trots det har tabellplaceringen landat i botten och man fick slåss om förnyat elitseriekontrakt.

– Jag var inställd på en längre sejour i Modo. Nu blir det inte så och det får man acceptera. Självklart är jag inte nöjd med vad vi presterade under säsongen och det var jag som var ytterst ansvarig, säger Challe Berglund.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!