Anders Burström lämnar Luleå Hockey efter 15 säsonger i klubben.
1 av 2
Anders Burström lämnar Luleå Hockey efter 15 säsonger i klubben. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
35-åringen har tidigare öppnat för att kanske avsluta karriären efter den här säsongen.
2 av 2
35-åringen har tidigare öppnat för att kanske avsluta karriären efter den här säsongen. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Trotjänaren lämnar Luleå efter 15 säsonger

Luleå Hockeys lagkapten Anders Burström lämnar klubben efter 15 säsonger.


Anders Burström:

Född: 28 januari 1976 i Luleå.

Då: Gjorde seniordebut i Luleå 1993. Var med och tog klubbens enda SM-guld 1996 och har varit lagkapten i de fyra senaste säsongerna.

Nu: Efter 15 säsonger i Luleå lämnar han nu moderklubben.

LULEÅ. Luleå Hockey har genomgått en förvandling: Från att i fjol missa slutspel till att vara en kraft att räkna med den här säsongen.

När Luleå blev utslagna i semifinalen av Skellefteå började spekulationerna om lagkaptenen och trotjänaren Anders Burströms framtid i klubben.

Nu är det klart att den 35-årige lagkaptenen lämnar sin moderklubb efter 15 säsonger.

Sedan juniortiden har han varit klubben trogen med undantag för ett mindre äventyr i Finland och två säsonger i Södertälje.

– Jag har haft en fantastisk tid med många härliga minnen under mina 15 säsonger med min moderklubb. Att jag dessutom fick avsluta som lagkapten de sista fyra säsongerna har varit en stor ära, säger Burström till Norrbottens-Kuriren.

Inget är klart gällande Burströms framtid, men han har tidigare öppnat för att han skulle kunna avsluta karriären efter den här säsongen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.