Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bekräftat: Harju vänder hem till Luleå

- 29/04/2011, 17:41 -
Johan Harju återvänder till Luleå Hockey. Övertorneåsonen har skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

Johan Harju återvänder till Luleå Hockey. Övertorneåsonen har skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Johan Harju vänder hem till Luleå efter en sväng i KHL och NHL.

LULEÅ. Det har länge spekulerats i att Johan Harju skulle vända hem till Luleå. Bland annat ryckte klubben i honom strax innan transferfönstret stängde i januari men missade honom då.

Men nu är det alltså klart: Efter en säsong i KHL med Dynamo Moskva och nu senast i NHL med Tampa Bay Lightning vänder forwarden Johan Harju hem till Luleå.

– Vi hade stora ambitioner att presentera något bra innan fönstret stängde i julas. Det gick inte då men vi har fortsatt att ha en dialog med Johan Harju och hans agent och nu har vi lyckas sy ihop det hela, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström under presskonferensen och fortsätter:

– En genuin norrbottenskille får vi till vår stora glädje presentera nu. Ett hett vedträ inför den stundande valborgsmässobrasan.

Harju själv är helnöjd att få åka till Luleå efter en säsong i Nordamerika som slutade med bara tio matcher för Tampa Bay Lightning.

– Många bra klubbar var intresserade men Luleå är mitt hem. När det blev Sverige var det inte svårt att välja Luleå, säger Harju och fortsätter:

– Det är ett ettårskontrakt som vi har tecknat. Det är Luleå som gäller hela året. Inga klausuler finns.