Johan Harju återvänder till Luleå Hockey. Övertorneåsonen har skrivit ett ettårskontrakt med klubben.
Johan Harju återvänder till Luleå Hockey. Övertorneåsonen har skrivit ett ettårskontrakt med klubben. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Bekräftat: Harju vänder hem till Luleå

Johan Harju vänder hem till Luleå efter en sväng i KHL och NHL.


Johan Harju:

Född: 15 maj 1986 i Övertorneå.

Då: Lämnade Luleå Hockey för två säsonger sedan och gick då till KHL och Dynamo Moskva. Efter en mindre framgångsrik säsong i Ryssland testade han lyckan i NHL med Tampa Bay Lightning. Det blev bara tio matcher i världens bästa liga för Harju.

Nu: Klar för en återkomst till Luleå Hockey. Harju har skrivit på ett ettårskontrakt.

LULEÅ. Det har länge spekulerats i att Johan Harju skulle vända hem till Luleå. Bland annat ryckte klubben i honom strax innan transferfönstret stängde i januari men missade honom då.

Men nu är det alltså klart: Efter en säsong i KHL med Dynamo Moskva och nu senast i NHL med Tampa Bay Lightning vänder forwarden Johan Harju hem till Luleå.

– Vi hade stora ambitioner att presentera något bra innan fönstret stängde i julas. Det gick inte då men vi har fortsatt att ha en dialog med Johan Harju och hans agent och nu har vi lyckas sy ihop det hela, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström under presskonferensen och fortsätter:

– En genuin norrbottenskille får vi till vår stora glädje presentera nu. Ett hett vedträ inför den stundande valborgsmässobrasan.

Harju själv är helnöjd att få åka till Luleå efter en säsong i Nordamerika som slutade med bara tio matcher för Tampa Bay Lightning.

– Många bra klubbar var intresserade men Luleå är mitt hem. När det blev Sverige var det inte svårt att välja Luleå, säger Harju och fortsätter:

– Det är ett ettårskontrakt som vi har tecknat. Det är Luleå som gäller hela året. Inga klausuler finns.

/
KHL
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.