Skellefteå förnedrade av Timrå

- 19/02/2009, 21:49 -

Timrå återhämtade sig snabbt från senast. Körde över Skellefteå med 8-0.

Efter förlusten mot Djurgården senast med 1-4 var Timrå farligt nära slutspelsstrecket. Kvällens kross av Skellefteå innebär att laget tog ett stort steg upp på säkrare mark.

Sällan har ett lika håglöst lag som kvällens Skellefteå skådats i Elitserien. Ingen glöd, ingen kämpavilja och i stort sett inga skapade chanser. Resultatet 8-0 till Timrå är inget annat än en speglande bild av hur matchen faktiskt såg ut. Redan efter fem miunuter stod det 3-0 till hemmlaget och Skellefteå bytte då målvakt – till ingen nytta. Spelet blev knappast bättre av det och så småningom smittade bortalagets håglöshet av sig på hemmaspelarna vilket ledde till att matchen i sig blev en av årets snällaste.

Att hämta upp stora underlägen i hockey är ingen ovanlighet. Alla minns väl Finland - Sverige i VM 2003? Men Skellefteå var inte ett dugg intresserade av att spela ishockey den här kvällen och fick därför ordentligt med smisk av Timrå. Många i hemmalaget hade bra fart på rören, exempelvis Nathan Dicasmirro och Magnus Svensson-Pääjärvi som gjorde tre respektive två mål.

Skellefteå är efter plattfallet högst indragna i slutspelskampen och passerades i och med förlusten av just Timrå.

Sveriges upphämtning mot Finland i VM 2003

Skrivet av: