AIK:s succémålvakt Viktor Fasth är ensam hetast på marknaden, speciellt efter ett bra VM.
1 av 3
AIK:s succémålvakt Viktor Fasth är ensam hetast på marknaden, speciellt efter ett bra VM. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Djurgårdens Mika Zibanejad fick tillsammans med flera andra talanger åka över till Nordamerika för lite tester inför draften.
2 av 3
Djurgårdens Mika Zibanejad fick tillsammans med flera andra talanger åka över till Nordamerika för lite tester inför draften. - Foto: Chris Young / AP
Ligger det någon sanning i Edmontonryktet, Cristopher?
3 av 3
Ligger det någon sanning i Edmontonryktet, Cristopher? - Foto: Erik Martensson / SCANPIX

Sista chansen att bli upplockad av NHL

I natt stänger dörren för NHL att plocka spelare från Sverige. Vilka kan lämna i sista stund?


De har redan lämnat

Mattias Ekholm Brynäs - Nashville

Anton  Rödin Brynäs - Vancouver

Marcus  Krüger Djurgården - Chicago

Mark Owuya, Djurgården - Toronto

Mattias  Sjögren Färjestad - Washington

Alexander  Salak Färjestad - Chicago

André  Petersson HV71 - Ottawa

Anders  Nilsson Luleå - New York Islanders

Mattias  Lindström - Skellefteå - Carolina (kan lånas ut)

Tim  Erixon Skellefteå - New York Rangers

David  Rundblad Skellefteå - Ottawa

Sebastian  Erixon Timrå - Vancouver

Anton  Lander Timrå - Edmonton

STOCKHOLM. AIK:s målvakt Viktor Fasth är det allra hetaste namnet när fönstret mot NHL stänger natten till torsdag.

Flera NHL-klubbar ska ha hört av sig till landslagsmålvakten. Men det finns fortfarande en chans att Stockholmslaget får behålla sin allra viktigaste spelare.

Nyheter24 listar med anledning av det vilka andra spelare som kan lämna precis när fönstret stänger och lämna en tuff uppgift efter sig till elitseriens sportchefer?

Mästarna får leta ny målvakt igen?

Färjestads målvakt Cristopher Nihlstorp har i dagarna ryktats vara på väg till Edmonton Oilers. Han petade stundtals Alexander Salak i slutspelet och är tilltänkt förstemålvakt.

Försvinner Nihlstorp måste Karlstadlaget hitta en ny namnkunnig burväktare eftersom andremålvakten är den orutinerade Fredrik Pettersson-Wentzel.

Både huvudpersonen själv och hans agent har inte velat kommentera Edmontonryktet.

Andra möjliga spelare som det tidigare funnits intresse för och där en NHL-övergång skulle kunna hända snabbt är Patrick Cehlin (Djurgården), Calle Järnkrok (Brynäs), Nicklas Lasu (Frölunda), Jesper Fasth (HV71), Oscar Lindberg (Skellefteå).

Fyra spelare kan försvinna efter NHL-draften

Trots att fönstret stänger på onsdagsnatten kan de spelare som draftas i sommar ändå gå till NHL. Det handlar framför allt om Skellefteås superback Adam Larsson, Djurgårdens centerlöfte Mika Zibanejad och Färjestads unga backar Oscar Klefbom och Jonas Brodin.

NHL-draften genomförs i Minnesota den 24-25 juni. Larsson, Zibanejad och Brodin är rankade etta, tvåa och trea bland utespelarna i Europa. Klefbom är sexa.

/
AIK
/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.