Onsdag 28 Sep
Stockholm

"Helt övertygad om att han tar en plats"

Tim Erixon kan också vara förlorad för Skellefteå.
1 av 3
Tim Erixon kan också vara förlorad för Skellefteå. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Adam Larsson tillsammans med New Jerseys representanter på draften.
2 av 3
Adam Larsson tillsammans med New Jerseys representanter på draften. Foto: Jim Mone / AP
Larsson i slagsmål mot Daniel Corso. Niklas Wikegård tror att han har kaxigheten som krävs för att ta sig in i NHL.
3 av 3
Larsson i slagsmål mot Daniel Corso. Niklas Wikegård tror att han har kaxigheten som krävs för att ta sig in i NHL. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Adam Larsson verkar vara förlorad för elitserien efter att ha skrivit kontrakt med New Jersey. Tar han en plats?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nyheter24 tycker till:

Adam Larsson och Djurgårdens Mika Zibanejad må vara unga och relativt oerfarna vid att hantera press. Dock måste man ändå kunna kräva att de ska våga ta beslut och stå för det! Nordamerika eller Sverige? Sverige eller Nordamerika?

Vill ni åka över och ta chansen - fine. Men gör det då fullt ut i stället för att lämna en liten öppning tillbaka till gamla trygga elitserien.

Svensk hockey tjänar ingenting på att klubbarna tvingas panikvärva på hösten bara för att ni lämnar besked först efter NHL-campen. Sluta sätt sportcheferna på pottkanten i början av september - bestäm er i tid!

NEW JERSEY. Adam Larsson, kanske världens bästa back i sin åldersgrupp, ser ut att vara förlorad för Skellefteå AIK och elitserien. På fredagen skrev han på ett treårskontrakt och både huvudpersonen själv, hans agent och New Jersey Devils siktar på NHL-spel till hösten.

– Det är vår intention, och hans intention, säger klubbens general manager Lou Lamoriello till NHL.com.

Det enda som dock är helt klart är att Larsson åker över till hösten för att försöka ta en plats. Expertkommentatorn Niklas Wikegård räknar med att han lyckas.

– Jag är helt övertygad om att Adam kommer att ta en plats i NHL, säger han till Nyheter24 och fortsätter.

– De som väljs i förstarundan får fler chanser än om man åker över efter att ha valts i sjunderundan. Dessutom är han väldigt bra.

"AHL skulle också vara stort"

New Jersey har tidigare plockat över svenska spelare som Niclas Bergfors, Mattias Tedenby, Jacob Josefson och Alexander Urbom men lotsat ner dem i farmaligan. Det är dock en klubb i förändring och ett lag som påbörjat ett generationsskifte.

- De är i en annan fas nu, de hade en dålig fjolårssäsong och har fått in en ny tränare. Samtidigt tror jag inte att det är någon nackdel att spela i AHL några matcher eller en hel säsong om man behöver det, säger Wikegård.

Även Larsson själv har tidigare öppnat för AHL-spel i Albany Devils om han inte tar en plats i NHL-laget.

– Naturligtvis vill jag starta i NHL, men AHL skulle också vara stort, sa han till Hockeysverige förra veckan.

I New Jersey spelar, förutom Tedenby, Josefson och Urbom, även backen Henrik Tallinder.

Saik kan tappa ytterligare en back

Skellefteå riskerar dessutom att tappa ytterligare en lovande back, Tim Erixon, som skrivit kontrakt med New York Rangers. Han har sagt att han ska åka över och ta chansen. Men Niklas Wikegård tror inte att det blir lika lätt för honom som för Adam Larsson.

– Tim kommer också att bli en bra NHL-back men han kanske inte riktigt är lika kaxig som Larsson. Jag tycker också att det känns som att New Jersey länge varit lite mer trygga medan Rangers känts osäkra, säger han.

Nyheter24 har förgäves sökt Skellefteås sportchef Lasse Johansson och klubbdirektör Per Anders Israelsson för en kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.