Söndag 1 Aug
Stockholm

SSK tar tillbaka tränare

Södertälje väljer nu att plocka tillbaka sparkade Leif Strömberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Södertälje kommer att få försöka kvala sig kvar i elitserien. Och man kommer att göra det tillsammans med Leif Strömberg, som fick sparken i december, och dennes assistent Stefan Nyman.

”Vår ambition var att vi skulle vinna matcher i större utsträckning och avancera i tabellen, detta har inte skett. Jim Brithén har gjort ett professionellt arbete för SSK men faktum kvarstår, spelarnas prestation och lagets resultat har inte motsvarat våra förväntningar” meddelar man på klubbens hemsida.

Ut går alltså Jim Brithén som var den som ersatte Leif Strömberg.

”Vi gör denna förändring för att vi tycker att Leffe och Stefan är helt rätt personer att leda oss genom en kvalserie. Båda är enormt motiverade att åta sig uppdraget. Thomas Sjögren kommer fortsatt att finnas med som assisterande tränare. Målsättningen är självklar, fortsatt elitseriespel säsongen 2009/2010.”

Klubben meddelar också att en enhällig styrelse och klubbledning står bakom beslutet. Och Strömberg gillar att vara tillbaka i Södertälje.

– Det har varit snabba ryck. Vi hade ett snack tidigt i morse då vi kom överens och jag tackade ja, säger Strömberg till SVT Sport.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela