Markus Näslund - numera general manager i Modo.
1 av 3
Markus Näslund - numera general manager i Modo. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Mattias Timander under firandet efter att Modo klarat sig kvar i våras. Den tunge backen har dock lämnat klubben för Leksand.
2 av 3
Mattias Timander under firandet efter att Modo klarat sig kvar i våras. Den tunge backen har dock lämnat klubben för Leksand. - Foto: Håkan Nordström / SCANPIX /
25-årige amerikanen Rob Schremp - Modos senaste stjärnförvärv.
3 av 3
25-årige amerikanen Rob Schremp - Modos senaste stjärnförvärv. - Foto: Kathy Kmonicek / AP

Modo satsar vidare - värvar NHL-spelare

Först värvade de NHL-backen Freddy Meyer. Nu är hans förre lagkompis Rob Schremp klar för Modo.


Vem är Rob Schremp?

Rob Schremp tillhörde New York Islanders under fjolårssäsongen. 25-åringen har totalt spelat 114 matcher i världens största hockeyliga och är en snabb, teknisk forward alla elitseriebackar får se upp med i vinter.

Schremp debuterade i NHL för Edmonton Oilers 2007 men fick bara vara med i en match. Första gången han fick chansen på riktigt var i Islanders för två säsonger sedan.

25-åringen sågs som en stor talang när han som 19-åring öste in poäng i juniorligan för London Knights - 145 pinnar på bara 57 matcher.

ÖRNSKÖLDSVIK. Med gamla storlirare som Peter Forsberg, Markus Näslund och Ulf Samuelsson i organisationen fortsätter Modo att storsatsa inför den kommande elitseriesäsongen. På onsdagen gjorde de klart med ytterligare en namnkunnig värvning. Amerikanske anfallaren Rob Schremp, som spelade 45 NHL-matcher ifjol, är klar för klubben.

– Rob är en spelare som har kvalitéer som vi tror ska tillföra oss mycket. Han har under sin karriär visat att det finns massor i honom - saker som vi tror ska komma fram här när han får en framträdande roll, säger Modos general manager Markus Näslund i ett pressmeddelande.

Femte stora värvningen

Örnsköldsvikslaget, som kvalade sig kvar i elitserien i våras, gjorde den kanske största värvningen i svensk hockey under sommaren när de vann dragkampen om Färjestads Dick Axelsson. Utöver honom har de även plockat in NHL-meriterade backen Freddy Meyer, svenske landslagsmålvakten Mikael Tellqvist och AHL-backen Jonas Ahnelöv.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!