Svenskfinsk afton i European Trophy - med blandat resultat

- 18/08/2011, 19:57 -
Ledsnare miner i Luleå.
1 av 3

Ledsnare miner i Luleå.

MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Succén fortsätter för hemvändarnas Frölunda.
2 av 3

Succén fortsätter för hemvändarnas Frölunda.

Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Färjestad har haft det tufft hittills i turneringen.
3 av 3

Färjestad har haft det tufft hittills i turneringen.

BILDBYRÅN

Frölunda, Färjestad och Luleå ställdes mot finskt motstånd i kvällens European Trophy-matcher. Och det blev jämna drabbningar.

ÅBO. De svenska mästarna Färjestad har fortfarande inte vunnit i årets upplaga av European Trophy. En förlust och en oavgjord match följdes upp med en suddenförlust med 1-2 på bortaplan mot TPS Åbo.

Värmlänningarnas enda mål i matchen kom i power play i den andra perioden efter att hemmalagets målvakt Marek Schwarz gjort en kanonräddning.

TAMMERFORS. Frölunda är ett av de svenska lagen som lyckats bäst hittills men trots ledning med 3-0 blev det bara 3-3 borta mot Tappara. Det finska laget krigade sig ikapp i och med två mål i den tredje perioden. Matchen avgjordes i stället på straffar där Frölunda ändå gick segrande ur striden efter att Per-Johan Axelsson avgjort.

Annars fortsatte "dragkedjan" att leverera då både Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg gjorde mål. Det tredje Göteborgsmålet gjordes av Nicklas Lasu.

HELSINGFORS. För European Trophy-debutanterna Luleå är det fortsatt tungt. Visserligen har man en seger hittills men fyra mål på tre matcher imponerar inte.

Mot Jokerit blev det bara ett Luleåmål, inprickat av Elias Fälth i fem mot tre. Finnarna kunde dock hålla undan i den tredje perioden.