Färjestad har haft det tufft hittills på försäsongen.
1 av 9
Färjestad har haft det tufft hittills på försäsongen. - Foto: BILDBYRÅN
2 av 9
John Norman och de andra lyckades inte göra tillräckligt många mål på Johan Gustafsson. - Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Luleå fick jubla på Hovet efter att de besegrade Djurgården med 3-2.
3 av 9
Luleå fick jubla på Hovet efter att de besegrade Djurgården med 3-2. - Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
4 av 9
5 av 9
Efter ett grinigt slutskede av matchen utbröt fullt slagsmål efter slutsignalen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
6 av 9
7 av 9
Även Dif-målvakten Gustaf Wesslau gav sig in bland nävarna.
8 av 9
Även Dif-målvakten Gustaf Wesslau gav sig in bland nävarna. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
9 av 9
Domaren Thomas Andersson stoppade sedan spelarna från att tacka varandra efter matchen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Fullt slagsmål efter Luleås seger på Hovet

Dif kan få det tufft att gå till slutspel i European Trophy efter förlust mot Luleå. Spektaklet avslutades med ett stort slagsmål.

Kriget mellan Djurgården och Luleå

Den griniga stämningen mellan de båda lagen har sitt ursprung i kvartsfinalserien i våras. Då anklagades till exempel bröderna Cameron och Chris Abbott för att filma till sig utvisningar av Dif:s Christian Eklund som också kallade dem "systrarna Abbott".

Dessutom bröt Luleå mot ett "gentlemen's agreement" i serien, nämligen att klubbar inte ska anmäla varandras spelare. Norrbottningarnas anmälan gjorde så att Marcus Nilson och Jimmie Ölvestad stängdes av.

Fortsättning lär följa under elitseriesäsongen.

STOCKHOLM. Djurgården missade chansen att ta sig närmare en slutspelsplats i European Trophy när laget mötte Luleå hemma på Hovet. Kombinationen Damien Fleury och spel i box play blev deras fall.

Efter att slutsignalen ljudit utbröt slagsmål mellan flera spelare. Det var grinigt när lagen möttes i kvartsfinal i våras, något som verkar finnas kvar. Djurgården lämnade sedan isen efter att de nekats tacka Luleåspelarna för matchen av domaren.

Resultatet blev till slut fem matchstraff, två för Luleå och tre för Djurgården. Dock inga tillräckligt grova för att rendera i avstängning.

Snabb Luleå-vändning i andra perioden

Det var Djurgården som tog ledningen i den första perioden när fjärdekedjan var på isen. Stefan Söder, som dock lär petas när elitserien börjar, spelade fram slitvargen Christian Eklund som sköt in 1-0 bakom Johan Gustafsson.

I den andra perioden kom dock Luleå tillbaka och förbi genom två mål på 31 sekunder. Först slog franska nyförvärvet Fleury till i power play innan Sebastian Enterfeldt kunde ge laget ledningen med en backhand.

Rörde om i femmorna

Dif jagade och jagade men fick ingen utdelning förrän i inledningen av den tredje perioden när Mathias Tjärnqvist styrde in kvitteringen. Kanske ett resultat av att tränaren Hardy Nilsson vaskat om i lagets femmor i pausen.

Med bara fyra minuter kvar tog Luleå, som var piskat att vinna för att hänga på i toppen av sin division, ledningen igen efter att Djurgårdens Jimmie Ölvestad blivit utvisad. Återigen var det Fleury som hittade rätt med en man mer på isen. Han var Luleås matchhjälte i kvartsfinalreprisen.

Se höjdpunkter (och slagsmålet) här:

HV nollade av Färjestad

ÅMÅL. Färjestad tog en på försäsongen sällsynt seger när laget besegrade HV71 på "hemmaplan" i Åmål. Matchen avgjordes definitivt när den hårt jobbande norrmannen Marius Holtet gjorde 2-0 i mitten av den tredje perioden.

Färjestads förstakedja med "kulturbärarna" Christian Berglund, Rickard Wallin och Per Åslund klev dock fram redan i den andra perioden när lagkapten Wallin satte 1-0 bakom HV71-målvakten Daniel Larsson.

Ledin i förstakedjan

Hos smålänningarna fick busen Per Ledin äran att starta bredvid Johan Davidsson och Jukka Voutilainen i förstakedjan i Jesper Thörnbergs frånvaro.

De regerande svenska mästarna FBK har redan missat chansen till slutspel i European Trophy efter att bara ha vunnit en match tidigare i turneringen.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.