Tisdag 28 Sep
Stockholm

HV71 hedrar Liv med fond: "Han hade talat om detta"

1 av 2
2 av 2

Därför hedrar HV71 Stefan Liv med en minnesfond.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kommunen vill döpa gata efter Stefan Liv

Kommunstyrelsen i Jönköping föreslog efter olyckan att en gata skulle döpas efter Stefan Liv.

- Han är under alla omständigheter vår största idrottsprofil och det är något vi vill uppmärksamma, sa Ilan De Basso (S) till J-nytt.

Förslaget fick starkt stöd bland alla partier och de skulle undersöka om det fanns möjlighet till ett sådant minnesmonument.  

JÖNKÖPING. Stefan Liv kommer inte att få ett minnesmonument. I stället kommer den bortgångne målvakten få en fond instiftad efter sig av HV71, som under tisdagseftermiddagen meddelade beskedet på klubbens hemsida.

– Stefan hade talat om att göra någonting liknande, att starta en fond. Därför kändes det väldigt naturligt för oss att fatta det här beslutet, säger HV71:s klubbdirektör Peter Eklund till Nyheter24.

– Vi har har, tillsammans med supportrarna, känt att det förväntas att vi ska göra någonting, fortsätter han.

Det var i samråd med Livs anhöriga som klubbledningen fattade beslutet. Ändamålet med fonden är dock fortfarande oklart och kommer att utarbetas i samråd mellan HV71 och de anhöriga.

Finns det fler sätt som ni kan hedra honom?

– Vi kommer precis som alla andra i premiären ha en tyst minut. Vi kommer dessutom spela med nummer ett under hela säsongen och vi ska hissa hans tröja i taket. På torsdag kommer det förmodligen finnas något tifo på läktaren. Sedan finns det andra saker som vi kan göra, men i nuläget har vi inte tänkt på någonting mer.

Bangirot till minnesfonden är 241-6881.

Kommentera
Kopiera länk
Dela