Tisdag 28 Sep
Stockholm

Lista: Här är hockeylåtarna vi aldrig mer vill höra

För mycket sill i göteborgarnas öron!
1 av 3
För mycket sill i göteborgarnas öron!. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Färjestadklacken är tydligen ett stort fan av Martin Svenssons "(Du är så) Yeah Yeah Wow Wow".
2 av 3
Färjestadklacken är tydligen ett stort fan av Martin Svenssons "(Du är så) Yeah Yeah Wow Wow". Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
Djurgården, en klubb med street-cred.
3 av 3
Djurgården, en klubb med street-cred. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Lyssna till låtarna som får svenska folket att längta efter Eurovision Song Contest.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

4. Djurgården.

Djurgården är en förening som sällan förknippas med street-cred eller "cojones". Men att tillåta sig bli föremål för en pajkastning bara Svenska Fotbollförbundet skulle kunna vifta bort, är en gåta vi aldrig kommer att få svar på. Lyssna på denna hyllning till dansbandsmusiken (obs, det är inte Coca Carola som ligger bakom detta musikstycke):

3. Halmstad Hammars.

Detta så kallade kulturella bidrag till mänskligheten är egentligen en våldtäkt i lyssnarnas högra öra. Inte nog med att man plagierat Per Gessle (av alla?), men Halmstad Hammars har dessutom plockat in Feven som rimmakare och poet.

2. Frölunda

Att man i Göteborg har fått sina smaksinnen förvanskade genom sitt missbruk av sill vet hela Sverige om. Att man i Västergötland fullständigt missat vad som skiljer musik från Idol-uttagningar var det färre som uppfattat. Men vad i hela världen är detta?

1. Färjestad

Det blir faktiskt inte värre än så här. Det här låter alltså som om "Lotta på Engberg" gästades av Martin Svensson som framför "(Du är så) Yeah Yeah Wow Wow". Det Svenska Hockeyförbundet bör överväga att antingen tvångsdegradera Färjestad, alternativt bötfälla föreningen för kulturell kränkning:

Kommentera
Kopiera länk
Dela