Gustaf Wesslau var mästerlig när Djurgården vann.
6 av 6

Succécomeback för muren Wesslau

Gustaf Wesslau är tillbaka på riktigt.

Gästarna hade fler skott på mål

Andra perioden: 0-1 (1.15) Mathias Tjärnqvist (Kyle Klubertanz, Marcus Nilson) PP1

Tredje perioden: 0-2 (9.16) Pontus Åberg (Tim Eriksson) EQ, 1-2 (19.18) Per Ledin (Fredrik Bremberg, Kamil Piros) PP1

Skott: 25-26 (12-8, 6-11, 7-7)

Utv: HV71: 7x2, Djurgårdens IF: 7x2, 1x10

Domare: Wolmer Edqvist, Mikael Sjöqvist

Linjemän: Ola Adamsson, Henrik Pihlblad

Publik: 7000

JÖNKÖPING. HV71 tryckte på och kämpade febrilt för att få hål på Djurgårdens Gustaf Wesslau. Till slut, med bara sekunderna kvar, fick Per Ledin äntligen näta mot bortamålvakten. Men då var det alldeles försent för hemmalaget.

Mathias Tjärnqvist och Pontus Åberg hade redan hunnit ge Dif en bekväm och rättvis 2-0-ledning med ett mål vardera - och såg till att Stockholmarna kunde börja säsongen på bästa möjliga sätt.

– Det var en jättebra insats av hela laget, sa matchhjälten Wesslau till Canal Plus direkt efter matchen.

Liv hedrades

Innan matchen hedrades HV71-legendaren Stefan Liv, som omkom i en tragisk flygolycka på onsdagen förra veckan, med ett gigantiskt tifo och en tyst minut.