6 av 6

Djurgårdens tre magiska minuter sänkte AIK

Djurgården är bäst i stan.

Nattsvart, HV71

Tisdagskvällen blev inte bara en mörk sådan för AIK. HV71 åkte på säsongens tredje förlust när man tappade och föll borta mot Linköping.

En förlust som innebär att storlaget nu befinner sig allra sist i tabellen.

Linköping - HV71, 2-1

Periodsiffror: (0-1, 0-0, 2-0)

Målskyttar: Mats Tryggs (HV71), Carl Söderberg x 2 (Linköping)

Skott: 27-32

Tekningar: 30-39

Utvisningminuter: 10-24

STOCKHOLM. 1-0-ledning och ett klart spelövertag efter 20 minuter. Då ryckte Djurgården upp sig rejält och slog tillbaka - med tre blixtsnabba mål i mellanperioden.

Det var gästerna som inledde det stekheta 08-derbyt på Globen bäst. Robert Rosén gav AIK ledningen sju minuter in i den första perioden. En period där AIK kanske borde ha gjort fler än ett enda mål.

Blixtsnabb comeback

I stället vaknade Dif till liv till den andra med tre mål - inom loppet av tre minuter. Marcus Nilson fixade kvitteringen efter bara en minut och publikfavoriten Jimmie Nilsson ordnade lednigen bara sekunderna senare, innan Fredrik Claesson drygade ut till 3-1 i den 24:e matchminuten.

Dick Tärnström kunde dock reducera och ge striden om Stockholm liv igen. Men när Kristoffer Ottosson satte 4-2 med dryga minuten kvar av mötet dog matchen helt och hållet.

– Vi äger matchen fullständigt i den första perioden. Sen kommer vi ut i andra och tror att de ska vika ner sig. Men det håller inte om vi ska spela sådär som i andra. Då vinner vi inga matcher, sa AIK-målvakten Viktor Fasth, som blev utvisad efter ett storbråk med Mario Kempe, till Canal Plus.

– Otroligt surt. Fy fan... Det är så jävla trist, sa målvakten efter matchen.

Dubbla derbysegrar

Förlusten kommer naturligtvis som ett hårt slag för AIK-fansen, som inte bara fick se sitt hockeylag tappa mot ärkerivalen Djurgården på Globen. De fick även se sitt fotbollslag förlora tungt på Råsunda mot just Djurgården på tisdagens fotbollsderby.