Måndag 25 Okt
Stockholm

Fansen: "Inte Czarneckis fel - det är spelarnas"

Niklas Czarnecki måste börja vinna med Färjestad.
1 av 2
Niklas Czarnecki måste börja vinna med Färjestad. Foto: Lars Hedelin/SCANPIX
FBK-fansen hånade lagets nye tränare vid slutet av den gångna säsongen, när det stod klart att han skulle ta över Färjestad.
2 av 2
FBK-fansen hånade lagets nye tränare vid slutet av den gångna säsongen, när det stod klart att han skulle ta över Färjestad. Foto: Lars Hedelin/SCANPIX

Niklas Czarnecki har fått för lite tid på sig, menar The Wolfpacks ordförande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Färjestads urusla säsongsinledning

Säsongen kunde inte ha börjat sämre för Färjestad, som fortfarande inte har plockat en enda trepoängare.

Sju matcher har passerat och de regerande mästarna ligger fortfarande sist. De har dessutom förlorat de sex senaste matcherna. Men som Benny Sjöström påpekade, förlorades de två senaste på ordinarie matchtid.

Ett faktum som kanske är tillräckligt bra för Färjestads klubbledning?

KARLSTAD. Sex raka förluster kan bli till sju när de regerande mästarna Färjestad gästar serieledaren Frölunda på tisdagskvällen. Men trots det har tränaren Niklas Czarnecki fortfarande fansens förtroende, som i stället skyller på spelarna.

- Han har verkligen inte fått ut det bästa av sina spelare. Men samtidigt måste man komma ihåg att det inte bara är hans fel att det har gått så dåligt. Det är även upp till spelarna att lyfta sig, säger Benny Sjöström, ordförande i FBK:s supporterförening The Wolfpacks, till Nyheter24.

Säsongen har knappast börjat strålande för Färjestad, som fortfarande inte har plockat en enda trepoängare. Laget ligger sist efter sju spelade matcher och krisen har bara vuxit sig större och större.

Men trots att Czarnecki ändå fick en hel försäsong på sig för att förbereda FBK, menar Sjöström att krisen helt enkelt beror att tränaren har fått för lite tid på sig.

- Den största anledningen till varför det har gått så dåligt är främst för att han har fått för lite tid på sig. Börjar det gå lite dåligt i början så blir spelarna lite osäkra på sig själva, man börjare leta efter fel och så fortsätter det, förklarar Sjöström.

Han fortsätter:

- Nej, det är inte acceptabelt att ligga sist. Men man måste ju ge Czarnecki tid. Hur mycket han behöver vet jag inte, men om du kollar på de två senaste matcherna så förlorade ju vi faktiskt inte på ordinarie matchtid.

Tycker du att han har gjort ett bra jobb?

- Nej, han har inte gjort ett bra jobb. Men jag är ändå säker på att det här kommer bli bra i slutet. När säsongen är slut kommer Färjestad inte att vara där vi är nu, säger han självsäkert.

Kommentera
Kopiera länk
Dela