Niklas Czarnecki måste börja vinna med Färjestad.
1 av 2
Niklas Czarnecki måste börja vinna med Färjestad. - Foto: Lars Hedelin/SCANPIX
FBK-fansen hånade lagets nye tränare vid slutet av den gångna säsongen, när det stod klart att han skulle ta över Färjestad.
2 av 2
FBK-fansen hånade lagets nye tränare vid slutet av den gångna säsongen, när det stod klart att han skulle ta över Färjestad. - Foto: Lars Hedelin/SCANPIX

Fansen: "Inte Czarneckis fel - det är spelarnas"

Niklas Czarnecki har fått för lite tid på sig, menar The Wolfpacks ordförande.


Färjestads urusla säsongsinledning

Säsongen kunde inte ha börjat sämre för Färjestad, som fortfarande inte har plockat en enda trepoängare.

Sju matcher har passerat och de regerande mästarna ligger fortfarande sist. De har dessutom förlorat de sex senaste matcherna. Men som Benny Sjöström påpekade, förlorades de två senaste på ordinarie matchtid.

Ett faktum som kanske är tillräckligt bra för Färjestads klubbledning?

KARLSTAD. Sex raka förluster kan bli till sju när de regerande mästarna Färjestad gästar serieledaren Frölunda på tisdagskvällen. Men trots det har tränaren Niklas Czarnecki fortfarande fansens förtroende, som i stället skyller på spelarna.

- Han har verkligen inte fått ut det bästa av sina spelare. Men samtidigt måste man komma ihåg att det inte bara är hans fel att det har gått så dåligt. Det är även upp till spelarna att lyfta sig, säger Benny Sjöström, ordförande i FBK:s supporterförening The Wolfpacks, till Nyheter24.

Säsongen har knappast börjat strålande för Färjestad, som fortfarande inte har plockat en enda trepoängare. Laget ligger sist efter sju spelade matcher och krisen har bara vuxit sig större och större.

Men trots att Czarnecki ändå fick en hel försäsong på sig för att förbereda FBK, menar Sjöström att krisen helt enkelt beror att tränaren har fått för lite tid på sig.

- Den största anledningen till varför det har gått så dåligt är främst för att han har fått för lite tid på sig. Börjar det gå lite dåligt i början så blir spelarna lite osäkra på sig själva, man börjare leta efter fel och så fortsätter det, förklarar Sjöström.

Han fortsätter:

- Nej, det är inte acceptabelt att ligga sist. Men man måste ju ge Czarnecki tid. Hur mycket han behöver vet jag inte, men om du kollar på de två senaste matcherna så förlorade ju vi faktiskt inte på ordinarie matchtid.

Tycker du att han har gjort ett bra jobb?

- Nej, han har inte gjort ett bra jobb. Men jag är ändå säker på att det här kommer bli bra i slutet. När säsongen är slut kommer Färjestad inte att vara där vi är nu, säger han självsäkert.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.