Två mållösa perioder - då haglade målen in i den sista.

Periodsiffror: 0-0, 0-0, 3-1

Skott: 23-23

Tekningar: 31-30

Utvisningminuter: 6-12

VÄXJÖ. Det blev två tråkiga och sömniga perioder när Växjö tog emot Brynäs. Men i den tredje vaknade matchen - och en viss Tomi Kallio - till liv.

Ilkka Heikkinen gav hemmalaget ledningen i powerplay fem minuter in i den sista perioden, innan Kallio skulle få presentera sig för första gången.

Brynäs spelade upp sig efter öppningsmålet, men trots det kunde hemmalaget ändå dryga ut ledningen genom Mike Iggulden - framspelad av finländaren.

"Vi vilar i båset"

Gästerna reducerade strax därpå, men med bara sekunderna kvar av mötet fastställde Kallio slutresultatet till 3-1. Ett resultat som innebär att nykomlingen nu har vunnit tre matcher.

Men de har fortfarande väldigt mycket kvar att lära.

– Vi har inte växt in i den för vi har inte mött alla lag än. Men vi vilar i båset och aldrig på isen. Vi kan spela jämnt mot alla lag och det kommer att visa sig även i framtiden, säger hemmatränaren Janne Karlsson direkt efter matchen.