Anton Grudel kvitterade för hemmalaget FBK. - Foto: CHRISTER HÖGLUND/SCANPIX
Glädjen är total efter säsongens första trepoängare. - Foto: CHRISTER HÖGLUND/SCANPIX
Här gör Christian Berglund 2-1 till Färjestad.
Här gör Christian Berglund 2-1 till Färjestad. - Foto: CHRISTER HÖGLUND/SCANPIX

Christian Berglund stötte in det efterlängtade segermålet.

Så gick det i de andra matcherna

Brynäs-Linköping 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Andra perioden: 0-1 (11.20) Pär Arlbrandt, 1-1 (19.03) Calle Järnkrok.

Tredje perioden: 2-1 (4.06) Simon Löf, 2-2 (5.33) Magnus Johansson, 2-3 (17.31) Pär Arlbrandt.

Modo-Luleå 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (1.45) Joonas Vihko, 1-1 (11.58) Kristian Forsberg.

Tredje perioden: 2-1 (1.13) Mika Hannula, 3-1 (12.48) Mika Hannula.

Färjestad-Frölunda 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Första perioden: 0-1 (7.11) Fredrik Pettersson, 1-1 (15.37) Anton Grundel.

Andra perioden: 2-1 (19.11) Christian Berglund.

HV71-AIK 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (0.14) Per Ledin.

Andra perioden: 1-1 (0.21) Josh MacNevin.

Tredje perioden: 2-1 (3.18) Johan Davidsson, 3-1 (11.33) Oscar Sundh.

Växjö-Timrå 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) STRAFFAR

Första perioden: 1-0 (16.41) Mike Iggulden.

Andra perioden: 1-1 (19.59) Mat Robinson.

Tredje perioden: 1-2 (3.44) Timo Pärssinen, 2-2 (15.17) Mike Iggulden.

Straffläggning: 3-2 Mike Iggulden

Djurgården-Skellefteå 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (6.32) Erik Forssell, 0-2 (19.27) Erik Forssell.

Tredje perioden: 1-2 (13.20) Patrick Cehlin, 1-3 (19.13) Jimmie Ericsson.

KARLSTAD. De behövde 12 matcher på sig. Men till slut kunde krislaget Färjestad knipa säsongens första trepoängare. Och de gjorde det hemma mot serieledaren Frölunda.

Drabbningen började som så många gånger förr. Bortalaget tog ledningen efter sju minuters spel genom Fredrik Pettersson och det såg att bli ytterligare en plattmatch för de regerande mästarna.

Men med mindre än fem minuter kvar av den första perioden kvitterade Anton Grudel - och i slutet av mellan perioden stötte Christian Berglund in 2-1.

Ett mål som dessutom blev matchens sista.

– Det var oerhört viktigt för laget. Personligen var det kanske ännu mer viktigt. Jag har inte gjort mål på länge, säger Beerglund till Canal Plus.

– Vi är väldigt aggressiva och hungriga där ute. Det är väldigt roligt att vara Färjestad-spelare i dag när man ser sina lagkamrater slita där ute, fortsätter han.

/
/
/
/

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.