Onsdag 8 Dec
Stockholm

Han ligger bakom Frölundas succé

1 av 2
2 av 2

I kväll ställs Luleå mot elitseriens bästa målvakt - Frederik Andersen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Frederik Andersen

Född: Den 2 oktober, 1989. 22 år gammal.

Kom från: Frederikshavn, Danmark, 2011.

Målvaktsligan

1. Frederik Andersen, Frölunda, 95,31 procent.

2. Joacim Eriksson, Skellefteå, 94,55.

3. Viktor Fasth, AIK, 94,15.

4. Martin Gerber, Växjö, 93,37.

5. David Rautio, Luleå, 93,14.

GÖTEBORG. Med seriens högsta räddningsprocent och bara 1,32 insläppta mål per match kan inte Frederik Andersens debutsäsong i Frölunda inte beskrivas med något annat ord än ett: Succé.

- Vi hittade honom i Danmark och har haft bra koll på honom i VM och sådär, nu plockade vi över honom, säger indianeranas tränare Kent Johansson till Nyheter24.

22 år gammal har Andersen tagit steget till elitserien från Frederikshavn och den betydligt svagare danska ligan i precis rätt läge. Men målvakten som enligt tränaren har en "egen stil" kan fortfarande bli mycket bättre.

- Det är en stor talang, han är lugn och fin. Samtidigt som det finns mycket han kan utveckla. Han har en stor potential men var det här slutar det vet jag inte, säger Johansson och fortsätter:

- Fysiken kan han förbättra och han vinner mycket på att spela de här tuffa matcherna tre gånger i veckan - elitserien är ju ett par snäpp bättre än den danska ligan.

"Vi måste åka mer skridskor"

Andersen har spelat en stor del i den starka säsongsinledningen Frölunda har gjort. I kväll tar de mot Luleå och dansken ställs mot den tippade poängkungen Johan Harju.

- Luleå är ett hårt arbetande lag och vi måste ha en hög arbetsinsats och åka mycket skriskor, något vi har tappat lite i de senaste matcherna.

- Det kommer bli en tuff match men jag tror vi tar hem det med uddamålet, avslutar Kent "Kenta" Johansson.

Frölunda - Luleå startar 19.00 och visas i Canal Plus Hockey.

Kommentera
Kopiera länk
Dela