Tisdag 19 Okt
Stockholm

Gnaget säljer stjärnan för att ha råd med snutfakturorna

Av många experter kallas han "AIK:s bäste spelare".
1 av 3
Av många experter kallas han "AIK:s bäste spelare". Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Linus Videll lämnar AIK för spel i Ryssland och KHL-klubben Jugra Chantyj-Mansijsk.
2 av 3
Linus Videll lämnar AIK för spel i Ryssland och KHL-klubben Jugra Chantyj-Mansijsk. Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Linus Videll har gjort bra ifrån sig under elitseriesäsongen. Tolv poäng på 14 matcher talar sitt tydliga språk.
3 av 3
Linus Videll har gjort bra ifrån sig under elitseriesäsongen. Tolv poäng på 14 matcher talar sitt tydliga språk. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

AIK säljer nu sin stjärna till KHL-laget Jugra Chantyj-Mansijsk för att, enligt klubben själva, ha råd med de framtida poliskostnaderna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Efter stockholmspolisens beslut att i framtiden fakturera klubbar i Stockholm som backas upp av aktiebolag, har nu fått sitt första offer. I ett pressmeddelande publicerat på AIK:s hemsida avslöjar klubben att de säljer Linus Videll KHL-laget Jugra Chantyj-Mansijsk - och att ett led i försäljningen är att få in mer inkomster till klubbkassan.

– Vi behöver hitta fler intäkter för att täcka upp för polisens kostnader under de kommande åren. Försäljningen av Linus är ytterligare ett sätt att skapa balans i ekonomin, säger AIK Ishockeys VD Peter Linder i pressmeddelandet.

Videll gjorde bra ifrån sig i AIK. På 14 matcher gjorde den tidigare södertäljespelaren tolv poäng och ansågs av många experter vara lagets bäste spelare.

Men Gnagets sportchef menar att försäljningen inte kommer att påverka klubben negativt rent sportsligt.

– Linus är en jätteskicklig spelare och vi önskar honom all lycka i sin nya utmaning. Ishockey är en lagsport och vi står inte och faller med en enskild spelare. Vår trupp är stark nog att bli lika slagkraftiga, med eller utan Linus. Det här innebär att andra kommer få mer speltid och därmed också ta ett större ansvar, säger han i samma pressmeddelande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela