Onsdag 8 Dec
Stockholm

LHC-tränaren försvarar tjeckerna: "De ser vältränade ut"

Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka levererade inte alls i sin säsongspremiär. Men tränaren försvarar sina supertjeckar: "De ser som vanligt vältränade ut och beter sig alltid som fullblodsproffs."
1 av 3
Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka levererade inte alls i sin säsongspremiär. Men tränaren försvarar sina supertjeckar: "De ser som vanligt vältränade ut och beter sig alltid som fullblodsproffs.". Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
I sin säsongspremiär blev Jan Hlavac målskytt, även om skridskoåkandet lämnade mycket att önska.
2 av 3
I sin säsongspremiär blev Jan Hlavac målskytt, även om skridskoåkandet lämnade mycket att önska. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Tränaren försvarar sina tjeckers mindre briljanta återkomst: "De är fullblodsproffs", säger han till Nyheter24.
3 av 3
Tränaren försvarar sina tjeckers mindre briljanta återkomst: "De är fullblodsproffs", säger han till Nyheter24. Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

De senaste säsongerna har Linköping HC kritik för hur mycket laget hänger på sina tjeckiska stjärnor. I årets säsongspremiär gick Hlavac och Hlinka poänglösa från Skelleftå Kraft Arena.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hlavac och Hlinka

– Det är klart, om du tittar på vår interna poängliga de senaste åren är det uppenbart att vi blir kraftigt försämrade utan dem, så förklarade Linköpings sportchef tjeckernas betydelse inför säsongen.

Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka anlände samtidigt till den östgötska klubben 2008 och har mer eller mindre tillsammans burit klubben på sina egna axlar. Trots sega skridskoskär bärgade tjeckerna en seger i sin första match för säsongen i LHC, vilket säger en hel del om spelarnas betydelse i truppen.

KARLSTAD. Linköping HC har de senaste åren gått genom sina säsonger i två distinkta faser. Tiden innan tjeckerna anländer och tiden efter Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka återvänt till Östergötland.

I tjeckernas säsongspremiär spelade laget bra borta mot serieledande Skellefteå, men trots ett mål från Hlavac såg de båda tjeckerna sega ut. De åkte inte runt på isen med sedvanlig glöd utan höll sig mest undan. Hvalac och Hlinka hade inte den närvaron innanför rinken som LHC-fansen blivit bortskämda av.

Samtidigt väljer tränaren att ta sina gunstlingar i försvar.

– De ser riktigt starka ut på träning och har som vanligt gett oss en bredare samt spetsigare trupp. Detta är två fullblodsproffs, säger LHC-tränaren Hans Särkjiärvi till Nyheter24.

Samtidigt är tränaren öppen med att truppen är betydligt sämre utan sina supertjeckar. Han medger att klubben är nöjd med sin femteplats och sina 22 poäng.

– Vi har presterat som väntat och vi har lagom många poäng med tanke på läget. Nu har tjeckerna anlänt och då är vi förstås ett starkare lag.

Inför kvällens drabbning borta mot Färjestad är Särkijärvi försiktig och vill inte ta ut något i förskott mot mästarna som befinner sig krisläge.

Hur ser du på tränarkarusellen i Färjestad?

– Jag har inte sett några tränarproblem i FBK. De hade en tränare, nu har den annan, svårare än så är det inte. Nu ska vi bara göra vårt bästa för att vinna en tuff match i Karlstad, svarar Särkijärvi utan att dra på mungiporna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela