Torsdag 9 Dec
Stockholm

Doldisens drömbyte: "Det har blivit precis som jag ville"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Skellefteå plockade upp den anonyme Tomas Skogs från Timrå inför säsongen. En chansning som nu har blommat ut till en av elitseriens bästa backar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tomas Skogs

Född: Den 19 februari, 1984. 27 år gammal. 

Längd: 178 cm.

Vikt: 87 kg.

Position: Högerback.

Skjuter: Vänsterfattad.

Moderklubb: Mora.

Landskamper för Sverige: 4A.

Tabelltoppen

1. Frölunda, 15 matcher, 29 poäng.

2. Skellefteå, 14 matcher, 29 poäng.

3. HV71, 14 matcher, 25 poäng.

JÖNKÖPING. Från botten till toppen: Tomas Skogs bytte en insomnad karriär i bottenlaget Timrå mot en bärande roll i Skellefteå - som slåss om topp-placeringarna i elitserien. Nu berättar han varför allt funkar efter ett par tuffa säsonger:

- Det har funkat grymt bra i år och jag har en väldigt bra plus/minus-statistik. Även ifall det kanske beror på tillfälligheter så vet jag vad jag ska göra i Skellefteå, vi har en röd tråd i vårt spel och målvakter som räddar en om man gör bort sig, säger Skogs till Nyheter24.

När Skogs är på isen är Skellefteå i det närmsta osårbara.Norrlänningarna har faktiskt bara släppt in ett enda mål på hela säsongen när backen spelar, statistik som gör 27-åringen till en av elitseriens bästa backar.

Vad är skillnaden mellan Timrå och Skellefteå?

- Skellefteå har en väldigt bred trupp och man satsar på att ligga i toppen. Det är svårt att jämföra med mina säsonger i Timrå där vi presterade väldigt inkonsekvent, säger Skogs och fortsätter:

- Jag har kommit till ett lag i medvind, övergången har blivit precis som jag ville.

Den forne landslagsbacken har fått ett par säsonger spolierade av skador - motgångar han nu har sluppit - och blommat ut.

- Mina framgångar har kommit efter tuffa år med bottenplaceringar och skadefyllda säsonger, nu har jag sluppit allt det, men man vet aldrig vad som händer.

"HV71 är alltid ett topplag"

I kväll väntar HV71 i en tidig seriefinal. Skogs varnar för motståndarna Johan Davidsson, Jukka Voutilainen och Kamil Piros. Han tror på en tuff och tätt uppgörelse.

- Vem som vinner? Tyvärr får jag dra till en gammal klyscha som svar - den som sätter dit chanserna.

HV71 - Skellefteå startar klockan 19.00 och visas i Canal Plus Extra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela