Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Doldisens drömbyte: "Det har blivit precis som jag ville"

- 25/10/2011, 15:54 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Skellefteå plockade upp den anonyme Tomas Skogs från Timrå inför säsongen. En chansning som nu har blommat ut till en av elitseriens bästa backar.

JÖNKÖPING. Från botten till toppen: Tomas Skogs bytte en insomnad karriär i bottenlaget Timrå mot en bärande roll i Skellefteå - som slåss om topp-placeringarna i elitserien. Nu berättar han varför allt funkar efter ett par tuffa säsonger:

- Det har funkat grymt bra i år och jag har en väldigt bra plus/minus-statistik. Även ifall det kanske beror på tillfälligheter så vet jag vad jag ska göra i Skellefteå, vi har en röd tråd i vårt spel och målvakter som räddar en om man gör bort sig, säger Skogs till Nyheter24.

När Skogs är på isen är Skellefteå i det närmsta osårbara.Norrlänningarna har faktiskt bara släppt in ett enda mål på hela säsongen när backen spelar, statistik som gör 27-åringen till en av elitseriens bästa backar.

Vad är skillnaden mellan Timrå och Skellefteå?

- Skellefteå har en väldigt bred trupp och man satsar på att ligga i toppen. Det är svårt att jämföra med mina säsonger i Timrå där vi presterade väldigt inkonsekvent, säger Skogs och fortsätter:

- Jag har kommit till ett lag i medvind, övergången har blivit precis som jag ville.

Den forne landslagsbacken har fått ett par säsonger spolierade av skador - motgångar han nu har sluppit - och blommat ut.

- Mina framgångar har kommit efter tuffa år med bottenplaceringar och skadefyllda säsonger, nu har jag sluppit allt det, men man vet aldrig vad som händer.

"HV71 är alltid ett topplag"

I kväll väntar HV71 i en tidig seriefinal. Skogs varnar för motståndarna Johan Davidsson, Jukka Voutilainen och Kamil Piros. Han tror på en tuff och tätt uppgörelse.

- Vem som vinner? Tyvärr får jag dra till en gammal klyscha som svar - den som sätter dit chanserna.

HV71 - Skellefteå startar klockan 19.00 och visas i Canal Plus Extra.