Onsdag 8 Dec
Stockholm

Har Färjestad hittat tillbaka till mästarformen?

FBK:s Hannes Hyvönen jublar efter att ha gjort 1-0 i tisdagskvällens elitseriematch i ishockey mellan Färjestads BK och Linköpings HC i Löfbergs lila arena i Karlstad.
1 av 2
FBK:s Hannes Hyvönen jublar efter att ha gjort 1-0 i tisdagskvällens elitseriematch i ishockey mellan Färjestads BK och Linköpings HC i Löfbergs lila arena i Karlstad. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
 Andreas Molinder stoppar FBK:s Sanny Lindström i tisdagskvällens elitseriematch i ishockey mellan Färjestads BK och Linköpings HC i Löfbergs lila arena i Karlstad.
2 av 2
Andreas Molinder stoppar FBK:s Sanny Lindström i tisdagskvällens elitseriematch i ishockey mellan Färjestads BK och Linköpings HC i Löfbergs lila arena i Karlstad. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX

Färjestad verkar ha hittat harmonin, fått fart under skridskorna och hittat nyckelspelare som äntligen kan lyfta laget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KARLSTAD. Där matchen mellan Brynäs och Timrå bjöd på fartfylld, chansartad och fullständigt kaosartad - blev drabbningen mellan Färjestad och Linköping.

LHC fick aldrig igång spelet och det ser fortfarande bedrövligt tungt ut för de två tjeckerna, Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka. Frågan är vad som hänt med östgötarnas storslagna stjärnor?

Hannes Hyvönen gjorde matchens första mål i mitten av den andra perioden, assisterad av Mikael Johansson och Martin Sevc.

Men inte nog med segern, de tre poängen och andrum - Färjestadfansen kan även ta med sig en skön geist till nästa match. Spelet satt som på fornstora dagar, nyckelspelare levererade igen. En nyckelspelare som visade upp sig än en gång var Mikael Johansson som efter en ruggigt fin solorush kunde göra till 2-0 för mästarna. Patrik Lund kunde fastställa slutresultatet till 3-0 för hemmalaget i öppen kasse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela